Wind, storm en jihadisme

Het kabinet zet democratische rechten opzij en komt met extra maatregelen tegen jihadisme, waaronder de mogelijkheid om het Nederlanderschap te verliezen. VVD, PvdA en SP steunen de maatregelen.

Ook oppositiepartij de SP is tevreden met de kabinetsplannen, ‘omdat nu echt gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die er zijn om jihadgangers te volgen, op te pakken en uit te zetten’, aldus Kamerlid Ronald van Raak.
(Omroep West)

In de Irak-oorlog zijn minimaal 600.000 mensen omgekomen. Imperialistische belangen hadden hogere prioriteit dan mensenlevens. Leugens over massavernietigingswapens dienden daarbij de propaganda.

‘Wie wind zaait, zal storm oogsten’, is een aloud gezegde. Ook met betrekking tot het Midden-Oosten is het van toepassing. Het is gemakkelijk voor de jihadisten om de hypocrisie van het Westen aan de kaak te stellen. Als reactie doen westerse politici het nu dun in de broek. Daarvoor moet democratie worden ingeperkt.

3 gedachten over “Wind, storm en jihadisme”

 1. De heersende klasse is altijd bang, of het nu voor zoiets als ISIS is of voor het morrende (land)volk. En het beetje democratie waarvan we kunnen spreken is bevochten en perken ze graag in voor hun “veiligheid” die door de aangewakkerde angsten van het gespuis als argument dient.

 2. Met alle Bushlompe republikeins Amerikaans geweld in het MO blijft jihsdisme van Alqaida en taliban en Jihadistan van IS ook alleen maar te veroordelen en te bestrijden (en hopelijk door een goedfunctionerende VN aan te pakken?). De islam’jihad met zijn oprechte “strijd” tegen eigen mensonterend gedrag blijft wel degelijk mensenrecht en doet oa ons westers denken ook hopelijk bewust blijven van armzalig neo-liberaal gegraai, goedkoop sexgedoe en mensonterend wereldbedreigend materialistisch consumentisme.

 3. Door de staat wordt Nederlanders hun paspoort afgenomen. Ina schrijft over een concreet geval.

  Zijn het criminelen? Nee!

  Wat dan? Ze zouden mogelijk emigreren. Voor emigratieplannen, niet eens daadwerkelijke uitvoering, bestaat straf.

  Zich sociaal-democratische noemende partijen als de PvdA en de SP steunen deze afbraak van de rechtsstaat toch niet? Integendeel, ze werken er volop aan mee.

  Moeten we dan maar een staatsgreep plegen om de democratie te beschermen? Als dat niet compleet belachelijk was en averechts zou uitpakken, zou ik het overwegen.

Reacties zijn gesloten.