Wilders roept op tot boycot NU.nl

Geert Wilders heeft op Twitter opgeroepen tot een boycot van Nu.nl. Aanleiding is het besluit van Nu.nl geen reacties meer toe te laten van klimaatontkenners. Wilders kreeg bijval van presentator Robert Jensen, die er alles aan doet de kijkcijfers van zijn noodlijdende talkshow wat op te krikken en zich waarschijnlijk om die reden solidair verklaarde met de PVV-Führer.

In een blogpost op Nu.nl legt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman nog eens duidelijk uit waarom reacties die het aandeel van de mens in de opwarming van de aarde ontkennen voortaan verwijderd worden: “Daarom is het vanaf de start van NUjij niet toegestaan onwaarheden te verspreiden. Hiervoor hebben wij gekozen, omdat de reacties op NU.nl miljoenen keren per maand gelezen worden en dus een belangrijk onderdeel van ons informatieaanbod zijn.

Het ontkennen van klimaatverandering valt ook onder het verspreiden van onwaarheden. Er is onomstotelijk wetenschappelijk bewijs dat het klimaat opwarmt en dat de mens daar invloed op heeft. Recentelijk zijn diverse onderzoeken verschenen waarin is vastgesteld dat het een feit is dat het klimaat verandert”.

Volgens Hoekman verzieken dergelijke reacties het debat over de vraag hoe de opwarming van de aarde bestreden kan worden: “Bovendien vinden wij het erg belangrijk dat er op NUjij ruimte is voor een kritisch debat over oplossingen voor klimaatverandering. Iedereen krijgt hier immers mee te maken. Onwaarheden staan dat debat in de weg”.

M.a.w: klimaatontkenners zijn leugenaars die gericht proberen het debat te verzieken. Geen speld tussen te krijgen, lijkt mij. Wanneer je nu nóg ontkent dat de mens bijdraagt aan global warming ben je ófwel kwaadaardig ófwel oliedom. Of beiden, natuurlijk (ik denk aan jou, Gert-Jaap van Ulzen).

Al teveel resultaat lijkt de actie van de twee extreemrechtse roeptoeters vooralsnog niet te hebben. Welgeteld verloor Nu.nl vandaag op Twitter zo’n 200 volgers. Het account heeft er echter ruim 1,5 miljoen.