Wie ‘geschokt’ is heeft het nog niet begrepen

Afgelopen week stelde de premier van de rijkste der rijkste Nederlanders die zich naar eigen zeggen laat inspireren door immorele gedrochten als Ayn Rand in een gezellig samenzijn van geteisem onder elkaar dat mensen die ernstig ziek zijn maar onder andere middels crowdfunding hun zaken voor elkaar moesten zien te krijgen. Zeg maar: bedelen bij de buren en je familie.
Over die uitspraak van Rutte waren mensen ‘geschokt’. Al duurt – zo leren ons het ‘minder, minder, minder’ gejoel van eerder dit jaar in een Haagse bierkelder als ook de zwangerschapsvooruitzichten zoals die door een nazi in de Tweede Kamer ons werden voorgeschoteld – dat ‘geschokt zijn’ in dit land over het algemeen nooit erg lang.

Maar goed, het was in elk geval reden voor een mevrouw om naar aanleiding van de afschuwelijke ziekte waar zij en ook haar geliefden mee te maken hebben, de premier een open brief te schrijven ten einde ‘beste Mark’ even te laten kennis nemen van de werkelijke wereld.
Op zich goed doch wat mij hogelijk verbaast is dat ‘geschokt zijn’ over de uitspraken die de premier zo af en toe blijkbaar doet en dit stukje mag dan wat mij betreft beschouwd worden als mijn open brief aan de ‘geschokte’ Nederlanders.
Jullie zijn dus ‘geschokt.’ Dan denk ik: Hoezo ‘geschokt’? Dit is toch wat jullie met zijn allen wilden? Dit komt toch niet als een verrassing voor jullie?

Toen Bruin I aan de macht kwam, vonden de Nederlanders het prachtig. Wat een verademing! Wilders moest een kans krijgen en ‘de problemen’ (wat die dan precies waren werd er nooit bij gezegd en waar ze er niet waren werden ze door voormalige verzetskranten die omgeturnd zijn in ordinaire nazi-pamfletten wel gewoon bij elkaar gelogen, hetgeen later voor een minister van schedelmeetzaken dan weer een dankbaar aangegrepen moment was om zijn agenda van ‘opvoeren van spanningen tussen bevolkingsgroepen’ verder te promoten) moesten hoognodig ‘benoemd’ worden.
Dat er direct een voortvarend begin werd gemaakt met de afbraak van het stelsel van sociale voorzieningen, de gezondheidszorg en de rechtsstaat, who cares? Zo lang moslims en Poolse vrachtwagenchauffeurs maar de schuld van de veelal vermeende problemen konden krijgen en ‘Pauw en Witteman’ ons elke avond maar trouw vertelden wat voor enge types al die Arabieren wel niet zijn, was er niks aan de hand.
Het was zo’n daverend succes dat bij de verkiezingen in 2012 de Nederlanders in overweldigende meerderheid hun vertrouwen gaven aan twee charlatans waar je van te voren van kon weten dat je er nog niet eens een tweedehands fiets van zou kopen als ze bij je in de straat zouden wonen.

We zijn nu jaren van dwangarbeid (pardon: ‘iets terug doen voor de maatschappij’), failliete ziekenhuizen, duizenden en duizenden ontslagen in de thuiszorg (in plaats van – zoals beloofd door één van die oplichters die jullie vertrouwden – zeventigduizend banen erbij), zeshonderdduizend (!) kinderen in bittere armoede, woningbouwcorporaties met duizelingwekkende cijfers aan eigen vermogen, een jeugdhulpverlening die over een week of drie afhankelijk is van de grillen van de plaatselijke drinkebroer met zijn grote bek verder, een paar oorlogen waar Nederland ‘in gerommeld’ is (“Die Poetin is me toch een klootzak en dat islamisme moet met wortel en tak worden AUSGEROTTET und VERNICHTET”) plus nog een heleboel ellende verder en nóg vinden de Nederlanders – getuige de peilingen – het prachtig.
Goed, nou weet ik ook wel dat de peilingen van een – over charlatans gesproken – figuur als Maurice de Hond geen fuck waard zijn want als je mensen gaat vragen ‘vind u de integratie mislukt’ zonder dat je precies definieert wat je onder ‘integratie’ verstaat en zonder dat je inzichtelijk maakt wat degenen die het gevraagd worden zich bij een al of niet geslaagde integratie voorstellen, doe je niet aan wetenschap en statistiek maar aan stemmingmakerij.

Trouwens, en dat even ter zijde doch niet onbelangrijk, ook Anne Frank en de overige meer dan honderdduizend vermoorde joden waren voordat de voorgangers van Wilders en De Graaf hier kwamen (en de toenmalige blanke, boze burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken hun kans schoon zagen) perfect ‘geïntegreerd’ in de Nederlandse maatschappij…
Maar hoe het ook is, alles wijst er nog steeds op dat het alles overheersende sentiment ten aanzien van de afbraak van de beschaving nog steeds is ‘meer, meer, meer.’ Jullie, ‘geschokte’ Nederlanders willen nog steeds ‘meer, meer, meer.’ En ‘meer, meer, meer’ zullen jullie krijgen.

Meer aantasting van rechten en arbeidsrechten. Meer eigen risico in de ziektekostenverzekering. Meer opslag van allerlei persoonlijke gegevens waar in een normaal land een overheid geen zak mee te maken heeft, meer controle en meer dwang. Meer criminalisering van mensen die zonder dat ze er zelf iets aan konden doen in de shit terecht kwamen door ze bijvoorbeeld en bij voorbaat te bestempelen als fraudeurs. Meer afbraak van wat nog rest aan sociale voorzieningen – jullie kunnen best zelf wat meer crowdfunderen of hoe het ook heet dat schooien – en meer sluitingen van bibliotheken, jongerencentra, gesubsidieerde zwembaden en al die andere ‘linkse hobby’s’ gefinancierd van ‘mijn belastingcentuh’ zoals jullie zo graag janken in de kroeg en op jullie verjaardagen (met jullie euroshopper bier en schaaltje borrelnootjes) waar jullie elkaar niks te vertellen hebben dat ook maar enige betekenis heeft tot het moment dat iemand begint te blêren over ‘die buitenlanders’, D66-rechters die veel te soft zijn en dat vreselijke monster ‘Brussel’ dat ons helemaal kaal plukt. Want dan weten jullie op jullie manier ineens – onder refereren aan ‘laatst op SBS’ of toen bij ‘Pauw’- heel goed hoe de wereld in elkaar zit. Althans, dat denken jullie en daarom willen en krijgen jullie van al hetgeen jullie zelf jarenlang gevraagd hebben, waar jullie dag in dag uit om gebedeld en gejankt hebben ‘meer, meer, meer.’ Meer failliete ziekenhuizen en meer geld naar evenzo failliete banken die in tegenstelling tot die ziekenhuizen wel overeind gehouden worden van staatswege. Dat laat ook meteen meer van dezelfde leugen zien: een terugtredende overheid die ‘de vrije markt’ zijn werk laat doen. My ass: banken kunnen op de overheid rekenen maar jullie ziekenhuizen en daarmee jullie gezondheid niet. Maar: jullie krijgen nog veel meer van het evangelie der ‘vrije markt die alles veel efficiënter en goedkoper’ kan.

Meer overheids-treiterij van Turken en Marokkanen en meer terreur van diezelfde overheid jegens asielzoekers waarvan men bij het concern van de krant waar men ooit schreef over ‘het joodsche vraagstuk’ van mening is dat ze hadden moeten verzuipen in de Middellandse Zee. Meer van het uitknijpen en afpersen van bijstandsgerechtigden en huurders en meer – fors meer – meebetalen aan het fundamentele mensenrecht dat recht op goed onderwijs heet. Meer winsten voor zorgverzekeringsmaatschappijen, banken en energiebedrijven als ook meer schade aan natuur en milieu. Meer politieagenten op straat die eruit zien op een manier waar een Waffen-SS’er uit Hitlers’ Derde Rijk zijn vingers bij afgelikt zou hebben. O ja, dat uiteraard naast meer van die bokito’s met zo’n oortje, veelal kale kop en een iets te groot windjack die BOA’s schijnen te heten. Meer mensen en groepen van mensen die door die fijne en schedelmetende overheid van jullie in samenspraak met die evenzo fijne media – waar liegen en bedriegen een verdienmodel is – tegen elkaar opgehitst en uitgespeeld worden. Meer, meer, meer en nog veel meer.

Meer ranzige prietpraat van hysterische gekken als Sybrand Buma en meer lachen om genocide met wannabe massamoordenaars als Kees van der Staaij.
En als je dat nou allemaal prachtig vindt, moet je je niet ‘geschokt’ tonen als één van de ‘beste’ gangmakers van al die ellende en waanzin een mensen verachtende uitspraak doet in de trant van dat je je behandeling voor je dodelijke ziekte maar zelf bij elkaar moet schooien en dat je anders wat hem betreft maar letterlijk moet verrekken.
Jullie wilden het zelf zo met zijn allen. Wie ‘geschokt’ is en de gangmakers en aanstichters van alle werkelijke problemen betitelt met ‘beste’ staat zelf buiten de werkelijkheid.
Anders waren jullie wel wat actiever geworden en hadden jullie de onderbuik wat meer in toom gehouden.

3 gedachten over “Wie ‘geschokt’ is heeft het nog niet begrepen”

  1. Pingback: Naming & Shaming | Krapuul

  2. Pingback: Naming & Shaming

  3. Pingback: De klaploper van de dag | Krapuul

Reacties zijn gesloten.