Wereldwijd demonstratieverbod ?

Er werd in een gastbijdrage al eerder over geschreven , demonstreren bij onze buren in Spanje kan je 600.000 euro kosten als die bijeenkomst onwettig wordt verklaard. Dit is uiteraard olie op het vuur gooien, de demonstraties worden er vanzelfsprekend alleen maar feller door. De Kapitalistische Machtigen knijpen hem duidelijk als ze deze draconische maatregelen gaan nemen.

Ook in Egypte,  Japan, Canada,  de VS en het Verenigd Koninkrijk worden steeds repressievere maatregelen ingevoerd om opstandelingen af te schrikken. De rest van de wereld, inclusief dit polderlandje, zal ook nog wel volgen. Ik vrees dat de EU anti-demonstratiewetten centraal zal gaan regelen, dan kunnen nationale regeringen zich daar fijn achter gaan verschuilen.

In China moeten journalisten die hun perskaart willen houden binnenkort een door de staat opgesteld examen afleggen. De Chinese Communistische Partij probeert zo zijn grip op de pers te vergroten. Het examen en de bijbehorende cursus moet de kwaliteit van de Chinese journalisten verbeteren en hen ertoe brengen  “het socialisme tot kern van hun waardensysteem te maken”. Ook daar zal het niet lukken met dit soort idiote maatregelen en formuleringen de vlam uit de pan te houden.

testament-1 (1)

The worldwide repression of popular protest should be seen as part of a general evolution in the nature of the capitalist state: away from a modicum of democratic accountability under the Keynesian social welfare state towards an ever more authoritarian neoliberal form.

Een overzicht en een goed artikel met filmpjes kan je hier zien.  De kruik gaat zolang te water tot hij barst, dat zal niet lang meer duren. De bedenkers en uitvoerders van alle terreur kunnen maar beter een plekje op de maan gaan zoeken denk ik, want ze zullen nergens veilig zijn voor de woede van het overgrote deel van de bewoners van deze planeet. Dat is op deze  grote schaal nog nooit eerder vertoond en ik vrees dan ook het ergste. Ik had het liever op een heel andere manier geregeld zonder bijltjesdag, maar door steeds  repressiever op te treden wordt  heftig en explosief geweld uitgelokt. Wat zijn ze toch dom, wat spelen ze met vuur en dat wereldwijd. Het kan alle kanten opgaan, ook de fascisten staan te trappelen om de boel te “redden”.

6 gedachten over “Wereldwijd demonstratieverbod ?”

  1. In Nederland is zo’n verbod niet nodig: de laatste keer dat Nederlanders massaal in opstand kwamen was in 1568. Zelfs in WO2 waren ze – behoudens een handjevol moedige mannen en vrouwen – óf te beroerd en te lamlendig om in beweging te komen óf ze collaboreerden actief met de bezetter.

  2. @Ralph
    Groningers hebben anders meerdere keren opstandjes gehad hoor ;). Tegen de Sodomie wetten bijvoorbeeld en ik weet zeker dat dit in Friesland of Limburg niet zo anders was ;).

    Dat HOllanders niet verder komen dan een spandoekje kunnen ze in die provincies niet helpen ;).

  3. @Dehnus: proest, da’s waar: Groningers zijn uit ander hout gesneden en ik kan het weten 🙂

  4. Hollanders zijn een volgzaam volkje, dat is absoluut waar. Grote opstanden hoeft men hier niet te verwachten; ongeacht hoever een overheid in repressie, belastingheffing, ontneming van rechten, en inmenging in het privéleven dan ook gaat.
    Er is niets waar van de zogenaamde Hollande Vrije Geest. Het Befehl ist Befehl is hier heel sterk aanwezig. Het is alleen heel besmuikt, gemaskeerd en bedekt aanwezig. Maar aanwezig, in het volk als geheel zeer aanwezig.

Reacties zijn gesloten.