We gaan door tot de laatste huiskraai dood is

Vergassen blijkt, in tegenstelling tot bij ganzen, moeilijk met de huiskraai. Maar dood zullen ze, Arie den Hertog, van Duke Faunabeheer – u weet, we spreken hier Nederlands -, gaat door, ook al zullen er kauwtjes en andere kraaiachtigen bij sneuvelen.
Waar gehakt wordt vallen spaanders en Sharon Dijksma vindt het ook: uitroeien mag een centje kosten. Dan maar wat minder bijstand.

De vogels zijn zo verrekte slim klaagt De Hertog. Iedereen die iets van kraaien afweet had dit kunnen voorzeggen maar dan kent men de talenten van Bruin II niet.

18 gedachten over “We gaan door tot de laatste huiskraai dood is”

 1. Nergens verstand van, maar overal over willen meekakelen en de ene absurde na de andere volstrekt nutteloze maatregel -> Bruin II. De huiskraaien maken zich nu al uit de voeten als ze de auto van die Arie zien aankomen. Gelijk hebben ze.

 2. Wat is er tegen deze kraaiachtigen? Ze eten aas en andere zaken die wij toch niet nodig hebben. Ze zijn mooier en leuker dan duiven en ratten dus wat is het probleem?

 3. Nu wil het toeval dat de kraai(achtige) mijn favoriete vogel is. Ik heb dat rapport van SOVON, waar het beleid op gebaseerd is, even bekeken. Het telt meer pagina’s dan er huiskraaien in Nederland leven. Wat nu precies het bezwaar tegen deze vogel is, wordt na lezing niet duidelijk. Ze doen niks, maar ze zouden het kunnen doen, als ze met veel zijn, en dan is het te laat om ze uit te roeien! Het zijn kraaien, ze doen vrijwel hetzelfde als andere kraaien : voedsel verzamelen ( alles wat enigszins eetbaar is ), nesten bouwen in de toppen van bomen, trouwen ( kraaien zijn monogaam ), kinderen krijgen. Ze zijn sociaal, intelligent en communicatief, net als alle andere kraaien. Daarom zijn ze als soort zo succesvol.

  De halsbandparkiet, die waarschijnlijk de nachtmerrie is waar deze flauwekul op gebaseerd is, is niet meer weg te denken uit Amsterdam. En niemand heeft daar last van, zelfs inheemse vogelsoorten niet. ( alsof men zich druk zou maken om de leefomgeving van inheemse vogels, die vergassen we bij overlast )

  Als je overlast voorziet door rondslingerend afval, zou je ook kunnen bedenken om dat afval op te ruimen. Duh.

 4. Ik ben dol op deze kraaien..ga bijna iedere dag wel even kijken naar ze..zolang het nog kan..probeerde ik ze eerst zo dichtbij mogelijk te laten komen..nu jaag ik ze, met pijn in mijn hart weg..weg van hun bekende vertrouwde plekjes, waar ze nooit voor enig overlast zorgden..laat ze maar schuw worden..zodat die griezels van Dukes Faunabeheer niet meer weten waar ze zoeken moeten..sla met pannen en deksels zodra je de jagers ziet…en laat deze bezopen situatie meewegen als je binnenkort naar de stembus gaat!

 5. Als je in het rapport van SOVON het woord huiskraai vervangt door asielzoeker, heb je het verkiezingsprogramma van de PVV. Ze hebben het gewoon gekopieerd !

 6. Alles moet dood….

  Alles voor geld…

  Alles voor macht….

  En we eindigen zoals die kraaien..

  DOOD.

 7. Een paar weken geleden zag ik dit: http://nos.nl/artikel/614375-haagse-parkieten-in-het-journaal.html en moest onmiddelijk aan de kraaien denken. Deze halsbandparkieten fokken als de konijnen en in Den Haag zijn er al een geschatte 5000 stuks, in andere steden neemt de populatie ook fors toe.
  Waarom deze discriminatie, of tenminste volstrekte willekeur? Waarom moeten die 20-tal huiskraaien, die al op natuurlijke wijze decimeren, opeens vergast, terwijl de parkieten met rust worden gelaten? Die verdringen dus wel de autochtone vogelsoorten. Is het omdat kraaien zwart zijn en parkieten lichter gekleurd?

 8. @Cornelis: het uitroeien van de huiskraaien is pure symboolpolitiek. Het slaat werkelijk he-le-maal nergens op.

  Een echt schadelijke soort als de tijgermug, die allerlei nare ziekten op mensen kan overbrengen, kon destijds worden tegengehouden als er direct na ontdekking was ingegrepen. Maar omdat die beesten meekomen met bamboe uit China waarvan de import dan verboden had moeten worden, heeft men daar niets aan gedaan. Handelsbelangen. Centjes. Daarvoor willen we de gezondheid van de burger wel op het spel zetten. Maar een paar van die kraaien, daar zijn geen economische belangen mee gemoeid, dus dan kunnen we even laten zien dat we de bestrijding van exoten serieus nemen he.

  Overigens is tot nu toe niet vastgesteld dat de halsbandparkieten inheemse vogelsoorten verdringen, al is men daar wel bang voor geweest, m.n. omdat gevreesd werd dat ze spechten uit hun holen zouden verdringen (het zijn holenbroeders). Maar het gaat met de spechten in Nederland juist erg goed, ondanks de parkieten. Ook bij een soort als de Nijlgans, eveneens een exoot die het goed doet in Nederland en waarvan gevreesd werd dat hij inheemse soorten zou kunnen verdringen, is dat nooit vastgesteld. Blijkbaar hebben deze soorten een eigen niche gevonden in de Nederlandse natuur.

 9. Hij mag helemaal niet doorgaan tot de laatste huiskraait dood is! Er staat duidelijk in de uitspraak van de raaf van state dat hij de huiskraai mag BEPERKEN. .. dus niet UITROEIEN.

Reacties zijn gesloten.