Waterkeringen nog meer bedreigd dan gedacht

Tussen de bedrijven van het theaterstuk Bruin Bewind door hebben we hier gewezen op de behoefte van het regime de waterkeringen niet te onderhouden, omdat de JSF belangrijker is, of het “redden” van banken en meer. Van een derde van de waterkeringen is duidelijk dat zij gevaar opleveren. Hoe het met de rest staat was deels nog onduidelijk.

Inmiddels is vastgesteld dat een groot aantal waterwerende dijken last heeft van onderloopsheid, welwater dat zich een weg baant onder de dijk door en deze daardoor ondermijnt. Het zal wel weer modern en internationaal zijn dat dit piping moet heten inmiddels.

Een gevaar vormt de ontwikkeling die piping wordt genoemd en waarbij water onder de dijken door stroomt en op die manier gaten laat ontstaan. Deze bedreiging werd in eerder onderzoek niet meegenomen en heeft betrekking op honderden kilometers aan dijken.

Maak uw borst maar – eh, andere beeldspraak?

5 gedachten over “Waterkeringen nog meer bedreigd dan gedacht”

 1. Prima beeldspraak. Ik houd daar wel van. En goed dat je regelmatig kond doet van ook deze nalatigheid van Rutte.

  Btw: Onder je berichtje kreeg ik ’toevallig?’ een advertentie met de tekst: Hoe hard is uw water?

 2. VVD gaat altijd voor zakkenvullende prestige lobby projecten. Rapporten van wetenschappers en waarschuwingen van deskundigen wuiven ze altijd weg. Meten is weten is nooit des VVD geweest. Ook gezien de dikke misrekening en de slappe sorry van Rutte. Hun gegraai kost ons onze kop. De dode tak aan de boom der evolutie.

 3. VVD een smerige etterende gapende wond. En als we dat niet verhelpen gaan we gewoon naar de haaien.

  Wat een heerlijk stelletje lees dit maar.

  Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft wel degelijk gebeld met de van corruptie verdachte, voormalige VVD-wethouder Jos van Rey over een burgemeesterskandidaat voor Roermond. Dat heeft hij gisteren toegegeven tijdens een drie uur durend verhoor onder ede bij de rechter-commissaris.

  Dat heeft Van Reys advocaat Gitte Stevens bevestigd en ook Teeven zelf geeft toe dat er in het telefoongesprek over burgemeesterskandidaat Rookhuijzen is gesproken.

  De staatssecretaris zegt dat Van Rey hem gebeld heeft in plaats van andersom. „Het initiatief lag bij hem.”

  Teeven zou verder onder ede hebben verklaard dat hij in de zomer van 2011 is geïnformeerd over het strafrechtelijk onderzoek naar Van Rey, omdat hij toen plaatsvervanger van de minister was.

 4. Of dit.

  Als het aan de VVD ligt zijn de Europese verkiezingen die over twee maanden worden gehouden de laatste waarbij kiezers via een rood potlood en stembiljet kunnen stemmen. De partij wil met spoed de stemcomputer terug, zo laat VVD-Kamerlid Joost Taverne tegenover het AD weten.

Reacties zijn gesloten.