Wat als hij een Moslim-Jongere was geweest ???

De laatste dagen is de moord op de Urker Dirk Post in verschillende kranten behandeld , een droevig geval natuurlijk , maar ik wil er wel even wat kanttekeningen bij maken :  Volgens verschillende bronnen is de moord gepleegd  in verband met het zgn. “glaasje draaien ” . Met de normale blinde kritiekloosheid namen de kranten de woorden van het ANP over : “Hij wilde niet dat dit geheim in de kleine Urker gemeenschap naar buiten zou komen en was bang te worden uitgelachen als bekend zou worden dat hij zich had beziggehouden met occulte zaken.”  Uitgelachen ?? In Christelijke  gemeenschappen als Urk wordt helemaal niet gelachen over verschijnselen als ” Glaasje draaien ” Maar wordt dit , net zoals b.v. het kinderboekenweek geschenk van 2005 gezien als het al bijna een verbond sluiten met de Duivel . Het is dus redelijk om te stellen dat de zwaar christelijke achtergrond van de moordenaar wel degelijk meespeelde als reden van de moord , in een gemeenschap als Urk wil je immers niet bekend staan als iemand die een verbond met de Duivel heeft gesloten !!!! Alleen op het blog ” Misdaadjournalist” heb ik dat verband zien maken .. Toch bevreemdend; wanneer Marokkaanse jongeren een misdaad begaan wordt hun geloof er aan de haren bijgesleept . In zijn stuk over “cultuur als verweer ” spreekt de Utrechtse rechtsfilosoof  Prof.Bovens wel over “Misdaden uit angst voor Tovenarij ” die nieuw in ons land zouden zijn , maar aan de houding van christenen van het Urker/Staphorster type ten opzichte van het “occulte ” gaat deze hoogleraar voorbij …

Wanneer een Marokkaans meisje slachtoffer wordt van een Marokkaans ritueel zijn de verbanden met geloof natuurlijk zeer vermeldenswaardig .. en staan de blogs er bol van maar voor Christelijke Urkers en hun angst voor tovenarij lijkt dat niet op te gaan …

5 gedachten over “Wat als hij een Moslim-Jongere was geweest ???”

  1. Ze vonden toch hetzelfde meisje leuk? Als hij Moslim was geweest dan hadden bepaalde mensen nu ook eerwraak geroepen.

  2. waar haal je vandaan dat de moordenaar een christelijke achtergrond heeft, ken je hem? bovendien heeft het niets met het christelijk geloof te maken , maar met de verknipte geest van een doorgedraaide tiener die zich bezig hield met allesbehalve het christelijk geloof maar met occultisme. Het zou je bovendien sieren enig respect op te brengen voor het slachtoffer en de nabestaanden. zonder deze onzin is de zaak al ernstig genoeg en zeker voor de familie van het slachtoffer.

  3. Dat het een trieste zaak is staat vast, dat het een drama is dat niet te bevatten valt voor de familie’s ook. Neemt niet weg dat Al Bakrastani hier wel even de vinger op de zere plek legt. Als het een moslimjongen was geweest was de hele geloofsachtergrond – al dan niet terecht – op een walgelijke manier uitgesponnen door alle media. Nu het een jongen van ‘ons’ is uit een gerespecteerd plaatsje als Urk dat toch in de Bible Belt ligt en bekend staat als zwaar gelovig, worden de handen daar niet aan gebrand. Hier heeft men twee maten voor in dit land, met dank aan dhr. Wilders. Dit wordt nu afgeschilderd als een ongelukkig incident als gevolg van een uit de hand gelopen ruzie. Lees: maak u niet ongerust, hier is verder geen gevaar. Maar ware het een moslimjongen geweest, oef, dan waren we al bezet geweest. En dat wilde Al Bakrastani zeggen, denk ik.

Reacties zijn gesloten.