VVD windvaant heen en weer over Turkije

De VV(D ) wil de toetredingssteun van 860 miljoen euro per jaar van de EU aan kandidaat-lidstaat Turkije ter discussie stellen aldus Mark Verheijen (ook uit Venlo). Steun waar Nederland nota bene profijt van heeft, volgens zijn baasje van de Firma List en Bedrog.

Verheijen kan ’thuis niet meer uitleggen’ dat het geld naar Turkije gaat, terwijl het land een flinke economische groei kent.

Hoe anders was het in september toen Markio Rutte samen met een handelsdelegatie Turkije bezocht. Toen was het lachje hier, lachje daar en speechen maar:

het economisch belang van Turkije voor de Nederlandse zakenlui. Volgens een recent rapport van de ING Bank zijn er nog verdere samenwerkingsmogelijkheden die momenteel niet benut worden, maar in totaal 4 miljard euro zouden kunnen opleveren. Nederland is de 3de grootste investeerder in Turkije en er zijn momenteel reeds 2000 Nederlandse bedrijven die in Turkije actief zijn.

En ook hoe belangrijk de Turken toch wel niet zijn.
Dat Turkije als eerste de premier mocht ontvangen en dat direct na de beëdiging, bewijst nog maar eens dat Nederland veel belang hecht aan Turkije. Ja ja, hoe kan je je als Volksvaantje zo belangrijk voelen dat je iets dergelijks voor de microfoon kan zeggen.

1 gedachte over “VVD windvaant heen en weer over Turkije”

  1. Neemaar, kijk het zit zo….politiek binnen de VVD bedrijven we op dagbasis tegen – daglonen en vergoedingen.

    Noem een prijs en morgen verkoop ik je dat wat ik vandaag zeg dat ik nooit van mijn leven zal verkopen.

    En overmorgen is het weer anders.

Reacties zijn gesloten.