VVD Amsterdam zet nieuwe stap richting rechtse bananenrepubliek

Wederom een geniaal idee zoals we dat alleen van de VVD kunnen verwachten: zet bijstandsgerechtigden in als vrijwilligers bij de wetshandhaving:

De Amsterdamse VVD wil dat bijstandsgerechtigden zich als tegenprestatie voor hun uitkering inzetten voor het vergroten van de veiligheid in Amsterdam.
(…)
De VVD wil dat de gemeente en politie nauw gaan samenwerken om te zien hoe bijstandsgerechtigden ingezet kunnen worden om vrijwilligerswerk bij de politie te doen. (Dichtbij.nl)

Dit is namelijk inderdaad een beproefde methode om een permanente, bij voorkeur door VVD-achtigen in een samenleving uit te buiten onderklasse te creëren. Niet alleen zet je daarmee de ene pauper tegen de andere op, maar ook is al sinds honderden jaren bekend dat het onderbetalen van wetshandhavende functionarissen hèt recept is voor een allesontwrichtende corruptie bij dergelijke organen, wat alleen maar kan resulteren in een prachtige piramide-achtige structuur van afhankelijkheden met onderaan een uitstekend exploiteerbare slavenklasse waar niet meer uit te ontsnappen is.

9 gedachten over “VVD Amsterdam zet nieuwe stap richting rechtse bananenrepubliek”

 1. Straks mogen die zogn. vrijwilligers de voordeuren intrappen als de vreemdelingenpolitie samen met hennep-teams in het kader van Teeven’s gore nazi-wet die vanaf 1 maart van kracht is inbreekt in huizen.
  Voor die gore nazi-wet stemden VVD, PvdA, SGP, PVV, 50Plus en CDA.
  Nederland is gewoon een gore politiestaat.

 2. @RalphvanderGeest, wat wil je anders dan, als je de toekomst van miljoenen jongeren onderuit haalt door het afschaffen van de vaste baan, sociale huurwoning, ziekenfonds en het elk jaar verder verlagen van het minimum loon? Dan moet je die losgeslagen lui die er geen gat meer in zien toch op een of andere manier onder de duim houden. Toch?

  Gemeenteraadsverkiezingen. GA STEMMEN. SP of een ander sociale partij.
  De rechtse mensen weten waar ze het voor doen, die blijven echt niet thuis.

 3. Ik had er nog niet over nagedacht, maar dit schept geweldige vergezichten! Uitkeringsgerechtigden die wordn ingezet om faillesementsfraude te ondezoeken, om belastingontduiking op te sporen, om brievenbusfirma’s door te lichten, om zwartgeldcircuits te achterhalen! Al die dingen waar de gemiddelde ambtenaar niet meer toe komt, dankzij de bezuinigingen die de VVDkliek loslaat op de controle van haar eigen corrupte achterban! Kunnen we Jetta daar misschien voor inzetten? Vrijwilligersbanen voor het opsporen van achterovergedrukt gemeenschapsgeld? Desnoods voor “no cure no pay!” Ik weet zeker dat het uitkan!

 4. De VVD.

  Wil dat iedereen vrijwillger wordt.

  Ze winden er niet eens meer doekjes om. Zodra je werkgever de gang naar het gemeente huis doet weet je wat je als werknemer te wachten staat. WWB met tegenprestatie.

  Waarom zou je op zaken gaan bezuinigen als HRA voor de rijken, JSF, buitenland missies en tal van andere overbodige rechtse hobbies ?

  Ze winden er werkelijk geen doekjes meer om. De natte droom van graai & co.

 5. Voor beveiligen heb je een diploma nodig, voor werk bij de politie hoef je dus alleen maar werkeloos te zijn.

 6. Ha, ik las banenrepubliek. Eens met Martin, gebruik je stemrecht. Fatalisme onder de bevolking is de belangrijkste kenmerk van een bananenrepubliek.

 7. Pingback: Nazificering Nederland 73 jaar na Februaristaking bijna voltooid | Krapuul

Reacties zijn gesloten.