Met vier zetels luid juichen over kruisraketten op Arabieren

Wie dacht dat er iets veranderd is met “GroenLinks” nu de shopaholicdames weg zijn, koesterde illusies.

“We moeten er op voorbereid zijn dat geweldopties aan de orde zijn. En ik denk dat we daar zelfs niet meer aan ontkomen”, zei Van Ojik in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Volgens de fractievoorzitter draait de discussie over Syrië de komende weken om de vraag hoe er wordt ingegrepen, wie er ingrijpt en wat het mandaat is.

Daar hebben “we” “we” weer. Betekent dit dat Bram als een hedendaagse Lawrence op een kameel om zich heen gaat schieten in de Syrische woestijn, dondert niet op wie, ze zijn toch allemaal bruin en moeslim? Denk het toch niet, hoewel, zijn marktconforme partijgenoot Platvoet zit democratie te brengen in Liberia dus je weet nooit helemaal zeker.

Het allertreurigste van zo’n bericht is dat de steun van GroenLinks hiervoor er echt helemaal niet toe doet. PvdA en VVD alleen is al ruim voldoende en het CDA en die andere “christenen” juichen mee. Gooi Damascus, Aleppo en de rest in puin. Geef Halliburton eens een kans onder luid gesnotter over mensenrechten.

9 gedachten over “Met vier zetels luid juichen over kruisraketten op Arabieren”

 1. Hoeveel doden heeft de Amerikaanse + Britse invasie in Irak gekost? Neem je dat getal in je overwegingen mee, Van Ojik?

  Btw: Overigens vind ik shopaholicdames wel wat seksistisch.

 2. @1
  Ik niet. Vooral Halsema vond het erg leuk om te beklemtonen hoe leuk ze shoppen vond – om te laten zien dat ze “er” bij hoorde als liberaal.

 3. Ja…. Natuurlijk gaat de Nederlandse regering weer hulp aanbieden bij een eventuele internationaal goedgekeurde actie. Dat doet onze regering graag… Terwijl ze de volledige slagkracht van ons leger naar de ***** hebben geholpen, een te duur jachtvliegtuig willen aanschaffen (in verband met een goed platform voor de Nukes die op Volkel liggen) terwijl ze net zo goed de F-16 nog een keer kunnen upgraden, en we hebben al Patriots in Turkije staan. Maar ja, die zijn dan weer niet voor offensief gebruik.

  Het zou eens tijd worden dat ons leger zelf aan de bel trekt in Den Haag en zegt: “Donder op met jullie prestige missies, we doen het niet meer.”

 4. @3:

  [ Terwijl ze de volledige slagkracht van ons leger naar de ***** hebben geholpen, ]

  Zit je ermee?

  [ terwijl ze net zo goed de F-16 nog een keer kunnen upgraden,]

  O? Afschaffen van dat tuig maar niet doen dan?

  [ we hebben al Patriots in Turkije staan ]

  Spreek voor jezelf svp.

  Socialisme en pacifisme zijn volledig aan elkaar gekoppeld. Direct ontwapenen, en niet mitsen en maren.

 5. Zit ik er mee. Ja. Ik ben namelijk zolang er oorlog en geweld bestaat in onze samenleving voor de aanwezigheid van een goed getrained en sterk leger.

  Vind ik dat dat leger ook maar iets anders zou moeten doen dan de eigen grenzen beschermen ? Nee. Nederland doet mee aan prestigemissies en faalt keer op keer. Ze konden niet eens burgers in voormalig Joegoslavië beschermen. En dan naar Afghanistan voor een zogenaamde opbouwmissie terwijl er keihard een offensieve oorlog gevoerd wordt en werd door de coaltitie. En de regering maar liegen. Het afschaffen van wapentuig, hoewel een mooi ideaal is op dit ogenblik niet handig. Zolang er mensen zijn die anderen wensen te doden voor hun eigen zinloze ideaal, geloof of wat dan ook zullen wapens blijven bestaan. Een puur defensief leger heeft mijn voorkeur dan ook. Niet een uitgekleed leger zoals in de jaren 30 (en daar zijn we hard naar op weg), want we weten allemaal waar dat toe leidt. Dan krijgen we van den Regeering het bericht dat wij allen rustig kunnen gaan slapen………

  Als Socialisme en Pacifisme direct aan elkaar gekoppeld zijn werkt dus alleen een volledig geweldloze revolutie. Dat is in de geschiedenis van de mensheid nog maar een paar keer gebeurd.

 6. “Eigen grenzen ” bestaan niet .. Socialisme en Natie is een heilloos verbond zoals zowel Nationaal-Socialisme als Sovjet-Socialisme bewijzen .. voor het samenvoegen moet er geen water maar gif in de wijn gedaan worden …

 7. Bij @6 was ik ook nog even het Baathistisch wangedrocht vergeten , een Arabische poging Socialisme en Natie te verenigen en de “filosofie “van zowel Sadam als Assad .. sterk gerelateerd aan de ideeen van Nasr en Sadat die van het Egyptische leger zo’n machtsblok hebben gemaakt .. ook zo’n leger dat in principe alleen bestaat om “het land”tegen “‘ vijanden “te verdedigen .. nu zij de “vijanden” binnenlands geworden ..

 8. Misschien dat de Toen Links fossielen eerst nog even goed nadenken voordat ze zich medeplichtig maken aan nieuwe oorlogsmisdaden.
  Misschien dat dit filmpje, waar iemand 35 jaar gevangenis voor heeft gekregen omdat zij bekend maakte wat wij niet mogen weten, kan helpen bij het bepalen van de gedachten:
  http://www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0

 9. Wij..,we,…waar,…waarboel bij GL, gewoon.

  Heeft iemand daar überhaupt korreltje begrip over internationale verdragen, verhoudingen en de gevolgen van agressieve oorlogen?

Reacties zijn gesloten.