Verloren WK-finale voetbal vereist misschien inzet van JSF’s

Francisco van Jole maakt een afweging over de inzet van de JSF. Wanneer zal Mark Rutte of een toekomstige premier besluiten tot inzet van JSF’s?

We gaan namelijk voor een astronomisch bedrag 35 vliegtuigen kopen maar het gekke is dat ze niet van ons zijn. Ja, in naam natuurlijk wel maar qua gebruik zijn we heel beperkt. Het is uitgesloten, let wel uitgesloten, dat premier Mark Rutte of de Tweede Kamer op een dag zelfstandig besluiten die toestellen in te zetten waar ze voor bedoeld zijn: een aanval.

Daar zijn twee redenen voor. De eerste is heel simpel. Er valt niets aan te vallen. Er is geen enkele reden te bedenken waarom wij als Nederland in ons eentje een land zouden aanvallen met JSF’s. Ja ok, na een onterecht verloren finale in het WK komt de gedachte misschien een paar seconden bij grote delen van de bevolking op. (Joop)

Van Jole’s tweede reden heeft te maken met het bondgenootschap waarin we zitten, maar die is minder scherp.

We mogen ons in deze crisistijd zeker wel afvragen of de inspanning die Nederland aan defensie levert wel in verhouding staat tot bedreigingen voor ons land. Een verloren WK-finale lijkt inderdaad nog de meest voor hand liggende reden voor inzet van de JSF’s.

7 gedachten over “Verloren WK-finale voetbal vereist misschien inzet van JSF’s”

 1. Om mensen met niet hetzelfde wereldbeeld als verschillige van Jole en maniakale gek Schut ‘met wortel en tak uit te roeien’ wellicht?

 2. Interessante conclusie uit het verhaal van Jole: met het aanschaf van JSF staan we onze soevereiniteit af, gelijk naast het afstaan van een enorm financieel bedrag.

 3. Jole: “Ja ok, na een onterecht verloren finale in het WK komt de gedachte misschien een paar seconden bij grote delen van de bevolking op.”

  Uit de praktijk is gebleken dat wraak zoeken is veel goedkoper te doen: toen we enige tijd geleden de finale van Duitsland hadden verloren ging men in de grensstreek op zoek naar auto’s met Duits kenteken en die werden in een grote volkse opwelling volledig vernield.

  Daar hoef je dus geen miljarden voor uit te geven, alleen je zogenoemde tolerantie.

 4. Wat me tot op heden steeds verwondert is dat men na een verloren finale rekening ging vragen en vereffenen bij de toevallig aanwezige Duitsers, maar toen de treinen met joodse mensen weg reden naar de concentratiekampen deed niemand iets.

  Hoe kan dat nou?

 5. @5 Selectieve verondwaardiging?

  Tot kort voor Wilders mocht je niemand openlijk discrimineren, behalve de Moffen, zeker in voetbal-hoogtijden. Dat diezelfde “Moffen” Nederland in zake fatsoen, persoonlijke vrijheden, integratie, welzijn en sociale betrokkenheid inmiddels veruit voorbijgestreefd zijn en daar bovendien wel bij varen, ontgaat iedere gemiddelde Henk & Ingrid.

Reacties zijn gesloten.