Het verdampte linkse kamp

Als je een enorme hekel aan politiek wilt krijgen is de laatste dag voor het zomerreces, dat maar liefst 8 weken duurt, het uitgelezen moment en dan toch vooral de beelden van de barbecue waaraan parlementair Nederland zich tegoed doet.We zien keurig geklede meneren en mevrouw zich tegoed doen aan vlees en allerlei accessoires. Glaasje huppelwater erbij en leuk ontspannen brallend keuvelen. Dikke vrienden, allemaal. We horen welke Europese economieën een zetje van onze bewindslieden en volksvertegenwoordigers gaan ontvangen. De een gaat Spanje helpen, de ander Zuid-Frankrijk en weer een ander zal zich te buiten gaan aan de geneugten die de Grieken allemaal te bieden hebben. Je zou bijna denken dat de stakkers zich opofferen in hun vakantie teneinde een heel continent van de ondergang te redden.

Gelukkig zijn ze niet allemaal present bij dit vreet- en zuipfestijn. Een aantal moet gewoon werken! Jawel, een aantal moet werken. Er moet gestemd worden in de Kamer en dat is heel erg belangrijk. Zó belangrijk dat een aantal zielenpoten zodanig de klos is, dat al dat lekkers aan de neus voorbijgaat.Dan zijn er natuurlijk ook nog de leiders van oppositiepartijen die hun verblindende licht laten schijnen over de afgelopen regeerperiode. We horen dat er helemaal niets is gepresteerd door de regering, behalve natuurlijk op die onderwerpen waaraan een enkele oppositieleider zelf heeft meegewerkt. Zo werkt dat in de politiek. Alles is waardeloos, behalve dat wat je op je conto kunt schrijven.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Jakob Java

4 gedachten over “Het verdampte linkse kamp”

 1. Van goedbetaalde ambtenaren, want dat zijn in wezen de huidige “linkse leiders”, hoef je niet veel te verwachten behalve wat voortborduren op de dagelijks geklets.

  Ik wil Roemer zeker niet kwetsen maar bij SP heeft het allemaal iets met visie te maken. SP is nu een clubje zonder visie op de toekomst, wel met een groot verlangen om mee te regeren met neoliberalen. Accountants werk.

  Waar het om werkelijk gaat bij links heeft Max op de website van de bron van dit artikel in zijn reactie goed aangegeven.

 2. De onvrede is begrijpelijk en terecht.

  Maar wat houdt solidariteit in? Is dat de straat opgaan om gezamenlijk een wandelingetje, ook wel demonstratie genoemd, te maken?

  Je noemt zelf visie als belangrijk item. Dat ben ik volkomen met je eens. Naar welke visie verwijs jij?

 3. @2: Solidariteit: niemand mag onder de grens zakken, waaronder een decent bestaan in een vrije maatschappij onmogelijk wordt.

  Dat was de sociaal-democratische visie zoals die ooit door Kees Schuyt op papier gezet is en die ooit door linkse partijen werd gedeeld.

 4. Als je dat puberachtige, qua toon zeikerige, dreinerige, drammerige en vooral volstrekt inhoudsloze stukje van die zeikert die zich ooit kon voorstellen samen met ‘de waardige opvolger van Seys-Inquart’ te gaan regeren in gedachten of misschien ook wel hardop leest…ben ik dan erg cru als ik associaties krijg met deze?
  http://www.youtube.com/watch?v=yuezlRrYlGM
  Goed, dat filmpje is satire (30 jaar oud, nog steeds actueel helaas) maar het geeft erg goed weer hoe degene die daarin op de hak genomen werd zich manifesteerde, zowel qua inhoudsloosheid en demagogie alsook qua toon.
  Net Roemer…maar die is helaas echt.
  En met links zijn heeft deze bondgenoot en steunpilaar van Schreibtischmörder Fred Teeven beter weinig te maken….
  Het is een bedrieger.

Reacties zijn gesloten.