Veegt Diederik Samsom zijn reet af met PvdA-congres?

Tja, daar sta je dan te kijken met je kabinet Flans II. Blijkt je achterban het radicaal oneens te zijn met al die gladde akkoordjes die je in recordtempo met asociaal-rechts hebt gesloten. Dus wat wordt het, PvdA? De VVD proberen laten af te zien van die strafbaarstelling van ilegalen? Denk niet dat ze dat gaan doen. Maar wat dan, je complete congres negeren? Kan ook niet hè.

Tja, dat krijg je ervan als je onbekookt met je grootste tegenstander een kabinet meent te moeten vormen, met een partij die je eerder nog ‘een gevaar voor de samenleving’ noemde. Veel plezier ermee, Diederik en Lodewijk.

18 gedachten over “Veegt Diederik Samsom zijn reet af met PvdA-congres?”

 1. Simpel:

  Of bestuur en fractie leggen het naast zich neer.
  Of VVD zegt het niet te hoeven die strafbaarstelling, maar dan willen ze wél: XXXX.

 2. Die viezerik van een Hans Spekman verschilt werkelijk in niets van die viezerik van een Henk Bleeker die destijds over dat geslo met Mauro zei “ik walg van mezelf”…..
  Als straks de fascisten – al dan niet met steun van de zwart geüniformeerde bendes met hun zelfbeheersingsprobleem – hier over de straten marcheren net als in Griekenland, zijn Hans Spekman en Diederik Samsom daar met die hele kutpartij van corrupte graaiers en intriganten mede verantwoordelijk voor.
  Plus voor de gevolgen ervan…

 3. En trouwens…waarvoor zou je je een vette bankrekening ontzeggen? Voor zo’n stel van die kut-illegalen die de boel chanteren met hongerstakingen, zelfmoorden en dorststakingen als ze hun zin niet krijgen? Dat is wat Diederik Samsom en Hans Spekman gedcht moeten hebben? Die lui zijn synoniem met corruptie, bijna nog erger dan CDA’ers of VVD’ers….
  Hoe dan ook, de verworpenen der Aarde ontwaken…als Teeven’s overvalcommando’s de deur intrappen om 5 uur ’s ochtends….

 4. Dat is niet helemaal terecht om nu de fractie de schuld te geven want het was hetzelfde PVDA congres dat een half jaar geleden nog akkoord ging met het regeerakkoord.
  Je kunt nu niet verwachten van Samsom dat die zijn woord gaat breken, dat zou uiteindelijk schadelijker zijn voor de PVDA, denk ik.

 5. @4: Het vorige PvdA-congres vond reeds 4 dagen na de presentatie van het akkoord plaats. Kort daarna werd het voor de 1e keer opengebroken, door de VVD, die niet met de inkomensafhankelijke zorgpremie kon leven. Inmiddels vraagt iedereen zich in koor af wat er eigenlijk nog over is van het akkoord – google maar eens op ‘regeerakkoord’.

  Is er een reden waarom je zo speciaal aan deze afspraak gehecht bent? En waar ik ook benieuwd naar ben: wat voor schade zie je precies in het verschiet liggen als de partij gehoor zou geven aan de wens van haar leden?

 6. Ik meen me trouwens te herinneren dat de ‘partijleider’ express niet in de regering had plaatsgenomen om vanuit de Kamer een beetje dualisme te kunnen bedrijven (… en niet in de bekende spagaat terecht te komen, omdat er lering was getrokken uit bla-die-bla…)

 7. @6, Precies, ik vond het ook al zeer wonderlijk.
  @7, Fatsoenlijke mensen horen in VVD noch PvdA, dus als die Terphuis verstandig is….
  Naast zo’n stel klootzakken als die Samsom en Spekman wil je als normaal mens toch niet eens dood gevonden worden?

 8. En na de Henneicke-Colonne hebben we nu de Colonne Samsom & Spekman met wie waakzame Nederlanders op illegalenjacht kunnen….

 9. Pekman zei enkele uren geleden nog dit:
  “PvdA-voorzitter Spekman wil een onderzoek naar de strafbaarstelling van illegaliteit. PvdA en VVD maakten daarover afspraken in het regeerakkoord, maar Spekman denkt dat de afspraak strijdig is met het plan om mensenhandel terug te dringen. Hij wil daarom een onderzoek. Hij ontkent dat hij van het regeerakkoord wil afwijken.” (http://nos.nl/video/500326-spekman-houd-me-aan-regeerakkoord.html)

  Dat wordt natuurlijk weer niks. Hij had ook kunnen zeggen wat dr. Spijkerboer betoogt, nl. dat het in strijd is met Art. 1 (http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2013/04/27/niet-uitzetbare-vluchteling-is-niet-rechteloos/). Maar ja, dat verdomde toetsingsverbod hè.

 10. Ik begrijp de verontwaardiging niet zo.
  je wordt genaaid
  daarom stem je toch?!\

  of gaan jullie beweren dat het niet zo is?

  Waarom dat gejank altijd?

 11. @11, Onderzoek…ja….ja. Onderzoek is helemaal niet nodig. Illegalenjacht is moreel zo fout als wat. Daar is geen onderzoek voor nodig. Evenmin als voor met VVD’ers in zee gaan. Die zijn ook zo fout als wat. In elk opzicht.

 12. Wat ach en wee roepen op het congres , dat hoort bij het toneelgedeelte van de PvdA kadercursus ” onderweg naar het Pluche, desnoods over lijken “

 13. @13: Nee, da’s waar. En het zit al ruim 15 jaar hartstikke fout wat dat betreft. Maar als manier om zich hier onderuit te draaien was het een sympathiek ideetje.

  @12 / @14: Het gaat mij vooral om al die mensen die er lid van zijn maar voor wie dat al een hele tijd schuurt en wringt. De kloof tussen praktijk en gedachtengoed is nog nooit zo gapend groot geweest als nu. Ik had ze graag gegund dat het weer een beetje hun partij had kunnen zijn.

 14. Samsom gaat in de aanval, een kater in het nauw:
  —————

  “Het congres heeft gisteren in Leeuwarden een open, oprecht en emotioneel debat gevoerd over de strafbaarstelling van illegaal verblijf. Veel leden hebben de fractie en mij na afloop gevraagd waarom we de motie die door het congres is aangenomen, niet kunnen uitvoeren. Ik heb geconstateerd dat er behoefte is aan meer tijd en ruimte om in gesprek te gaan over deze afweging van de fractie. Ik wil dat op korte termijn doen en verantwoording afleggen aan de leden over deze afweging.’

  Het Partijbestuur heeft gehoor gegeven aan Samsoms verzoek. De ledenraad zal plaatsvinden op zondag 12 mei.

  Staat op pvda.nl. voorpagina.

 15. Het zoveelste geval dat de PvdA zijn eigen principes verloochent. Ik snap wel degelijk dat deze partij zonder ruggegraat een gestage teruggang laat zien de laatste 15 jaar. Zij zijn ook mede schuldig aan de opkomst van zo’n malloot van Wilders. Laten ze eens gaan samen werken met de SP en dan hoeven ze heus niet een getuigenispartij te worden.
  Ik vind wel dat Laurent een taalgebruik bezigt, die je meer van een hersenloze kaalkop van de PVV of het National Front zou verwachten. Het is wel de bedoeling dat je mensen overhaalt, die twijfelen en dat doe je niet op deze manier, anders krijg je zo’n clubje die elkaar zitten op te fokken terwijl ze het toch wel eens zijn.

Reacties zijn gesloten.