Ultieme en alleszaligmakende openheid van de overheid

Het paradijs is nabij. Voortaan zult u te allen tijde vrijwel over elke beslissing of actie van de overheid geheel correct en volledig geïnformeerd worden, zodat u uw volle democratische stem daarover zult kunnen laten gelden:

De nieuwe motie vraagt van de regering dat bij het maken van een actieplan voor de ‘Open Government Declaration’ gebruik wordt gemaakt van het principe dat alles wat kan ook daadwerkelijk openbaar wordt. Het plan moet ervoor zorgen dat veel meer informatie via internet beschikbaar wordt, terwijl burgers hier nu vaak maanden op moeten wachten. (nu.nl)

De motie werd ingediend door GroenLinks met ondersteuning van D66, 50Plus en SP, maar kreeg steun van de voltallige Tweede Kamer.

Ja, ik weet het niet hoor. Als de héle Kamer het erover eens is krijg ik toch het gevoel dat het een motie betreft van de orde ‘Dat de Kamer vindt dat er meer welvaart moet komen, en gaat over tot de orde van de dag’.

 

4 gedachten over “Ultieme en alleszaligmakende openheid van de overheid”

  1. Open Government Declaration ??? Geven ze eindelijk toe dat we vanuit de USA geregeerd worden ???

  2. De crux zit hem natuurlijk in dat ene zinnetje Laurent:

    [ dat alles wat kan ook daadwerkelijk openbaar wordt ]

    Als Teeven dat gaat bepalen dan weet je wel genoeg, om eens wat te noemen.

  3. Nou als teeven die bepaald ,berg je dan maar ,van openheid heeft deze man nog nooit gehoord .In de periode dat hij bij de FIOD zat en het IRT gebeuren is hij ook nooit openlijk geweest ,omtrend zijn optreden in die zaak .

Reacties zijn gesloten.