Trump scheldt Warren uit voor ‘Pocahontas’ ten overstaan van Navajo-oorlogsveteranen

Als er iemand is op wie de uitdrukking “Net toen je dacht dat het niet erger kon worden, werd het precies dat” (enigszins vrij vertaald uit het Engels) van toepassing is, is het wel Donald Trump.

De OMOTUS (Orange Mutant Of The United States) was gisteren bij een ceremonie waarbij de zogenoemde Navajo code talkers geëerd werden. Dit zijn veteranen uit de Tweede Wereldoorlog van de Navajostam, die hun eigen taal gebruikten in radioverkeer om op die manier niet afgeluisterd te kunnen worden door de Japanners.

Donald J. Fucking Trump nu, bestond het om tegenover drie Navajo oorlogsveteranen te beginnen over de Democratische senator Elizabeth Warren, daarbij gebruik makend van de bijnaam die de Republikeinen haar hebben gegeven, Pocahontas. De Republikeinen, en uiteraard vooral Trump, vinden dit het summum van humor, sinds ze ooit eens liet vallen dat ze Indiaanse voorouders heeft. Dit alles dan ook nog onder een portret van godbetert Indianenmoordenaar Andrew Jackson (die hen met geïnfecteerde dekens ziek maakte en doodde).

Dit zou ondraaglijk gênant en beledigend zijn geweest uit de mond van wie dan ook, maar het betreft hier de President van de Verenigde Staten. De fucking President van de Verenigde Fucking Staten! Elke keer heb je weer een emmer ijswater over je hoofd nodig om je te realiseren dat dit echt gebeurt.

Je blijft hopen dat zijn weerzinwekkendheid een punt gaat bereiken waarop ook voldoende Republikeinen van hem af zullen willen.
Richard Painter, voormalig ethics lawyer  van nota bene de regering George W. Bush, bepaald niet de meest ethische regering uit de Amerikaanse geschiedenis, is er in elk geval één van:

 

Bekijk de weerzinwekkende scène hier nog eens, met het commentaar van Trevor Noah in The Daily Show:

Tonight at 11/10c, Trump kicks off the week by calling Elizabeth Warren “Pocahontas” while honoring Navajo veterans.

Geplaatst door The Daily Show op Maandag 27 november 2017