Trek belastingsytemen voor bedrijven gelijk

Eigenlijk gaat het verhaal over het mislopen van bedrijfsbelastingen door ontwikkelingslanden. Nederland speelt daar uiteraard geen al te fraaie rol in.

Daarnaast maakt de geïnterviewde onderzoeker Weyzig ook interessante opmerkingen over de kant die we opmoeten.

Eerder heeft u al gezegd dat er eigenlijk een internationaal belastingsysteem moet komen, omdat allerlei losse nationale systemen voor multinationals niet goed werken.

‘Ja, dat is een idee voor de lange termijn, want dat moet geleidelijk opgezet worden. Op Europees niveau zie je nu al ontwikkelingen richting een gemeenschappelijk belastingsysteem voor de winst van bedrijven. Hiermee moet de winst van bedrijven in alle landen op dezelfde manier worden vastgesteld, waardoor zij te maken hebben met één belastingsysteem, in plaats van met 28 verschillende systemen. Ook met landen buiten de Europese Unie zou het die kant op moeten.’
(Vice Versa)

Naar één belastingsysteem voor bedrijven in de EU moeten we toe. 28 verschillende systemen laten een verveelvoudiging van mazen in wetten toe.

5 gedachten over “Trek belastingsytemen voor bedrijven gelijk”

  1. Vanochtend zei mevrouw Lagarde uit Davos ( waar de meest rijken zitten nu te smikkelen en onze toekomst te bepalen, Europa zou het gevaar zijn, hè?) dat de het gevaar voor deflatie op dit moment rond de 20% is en dat indien de economieën straks gaan opleven de meest belangrijke zaak is HERVERDELEN van het welvaart die anders in handen van 1% van de mensen driegt te komen of nog minder.

    That’s it folks!

  2. Als je wilt voorkomen dat ondernemingen en individuen door allerlei internationale mazen in het net belastingen ontwijken zul je inderdaad wel moeten. Op dit moment onderhouden wij (Nederland) onze verzorgingsstaat bijvoorbeeld mede op kosten van de Grieken en Portugezen. Hun ondernemingen ontwijken belastingen in die landen via onze brievenbussen. Zij moeten honger lijden en hun water- en energiebedrijven verkopen zodat wij hier de uitkeringen op peil kunnen houden. Dat lijkt mij ‘solidariteit’ van het verkeerde soort.

  3. Pingback: ‘President’ Juncker spil in organisatie van belastingontwijking | Krapuul

  4. Pingback: Trek belastingsystemen voor bedrijven gelijk (2) | Krapuul

Reacties zijn gesloten.