Topmannen gaan er altijd op vooruit, crisis of geen crisis

Maakt niet uit wat er gebeurt, topmannen verdienen altijd meer dan ze vorig jaar verdienden:

Hoewel de winsten van de AEX-bedrijven door de aanhoudende crisis bijna eenderde daalden, zijn de topmannen van de belangrijkste beursgenoteerde bedrijven vorig jaar gemiddeld meer gaan verdienen. Hun inkomen lag 5,6 procent hoger dan in 2011.(Volkskrant)

Jan Maarten Slagter van de VEB laat nog weten dat dit een gevolg is van het verminderen van bonussen, want nu stijgen de salarissen ‘gewoon’ door. Eigen schuld, dikke bult. Moet je maar niet tegen de natuurwet dat topmannen er altijd op vooruit gaan in willen gaan. Volgens mij kregen de topmannen voorheen ook ‘gewoon’ hun bonussen, ongeacht wat er gebeurde.

De enige manier om dit tegen te gaan is misschien om elk bedrijf dat weigert de salarissen en bonussen van hun topmensen te decimeren helemaal kapot te staken. Wij kapot, dan zij ook kapot.

7 gedachten over “Topmannen gaan er altijd op vooruit, crisis of geen crisis”

  1. Uiteraard probeer ik de huisregels te respecteren maar wordt het geen tijd om de “graaiheren” enige fatsoensregels bij te brengen? Er zijn in Nederland vijftien families, die beschikken over een familievermogen van 15 miljard Euro. Dat is zo’n miljard Euro per familie. Dat beleggen zij via eigen ‘investeringsmaatschappijen’, een soort ‘eigen’ banken. Recent lazen wij, dat eigenaren van kapitalen van deze orde, wereldwijd, massaal belasting ontwijken, waar ons land optimaal aan meewerkt. De gewone ‘sociaal-maatschappelijke welstand’ wordt zo, al jaren, geplunderd door dit type lieden. Het wordt tijd voor een euhhh…..revolutie? ( oeps)

  2. [De enige manier om dit tegen te gaan is misschien om elk bedrijf dat weigert de salarissen en bonussen van hun topmensen te decimeren helemaal kapot te staken. Wij kapot, dan zij ook kapot.]

    Ik vraag me wel eens af als we met een paar miljoen mensen gewoon allemaal een paar tientjes neerleggen . Kunnen we dan niet heel veel bedrijven slopen door met hun aandelen te gaan klooien? We nemen een target kopen zoveel mogelijk aandelen en laten ze keihard flikkeren op een rotmoment . Of we weten meer dan de helft te krijgen en ontslaan gewoon iedere topman en zetten de eerste de beste schoonmaker van het bedrijf op hun plek .

  3. Dit is een van de goede punten van Krapuul – altijd proberen bloot te leggen wat de traditioneel onderbelichte basisregels zijn waarop onze economie/maatschappij opgebouwd is.

    “Maakt niet uit wat er gebeurt, topmannen verdienen altijd meer dan ze vorig jaar verdienden”.

    Gelijk past dit in de uitleg waarom werd de vrije markt werking niet tot de banken toegelaten.

  4. Moet je de matennaaiers hun eigenste “plebs” collega’s zien afvallen op diverse fora en daarbij diep in de holen van dit soort graaiers zien kruipen. Velen van hen doen zich voor alsof ze het al gemaakt hebben in het leven en zich dus een partij als de VVD kunnen veroorloven. Wanneer valt het doek nou eens?

Reacties zijn gesloten.