Tegen troep en alcohol: de VVD!

Een dierbare medeblogster heeft het eiland Koudenhoorn ooit als haar droomplaats beschreven. Het kan. Dan moet het wel buiten het hoogseizoen zoals dezer dagen zijn want – het beeld dat je hier op de foto ziet klopt.
Het eiland ligt in de Leede, naar mijn weten het water waaraan de stad Leiden zijn naam ontleent, andere verhalen ten spijt.
En als ik die troep in het gras zie weet ik dat ik in een land woon waar een club als de VVD (of hun satelliet de PVV) de grootste partij is. Je personeel ruimt het wel op, “we laten het aan de markt over”.

O nee, een raadslid, zeer jong nog in kalenderjaren, student bestuurskunde – die zal wel nooit een echte baan hebben in haar leven – vindt die troep een reden meer politie los te laten op de recreatieplaatsen in het samenvoegsel van Voorhout, Warmond en Sassenheim, naar een vlekje in dit geheel Teylingen geheten.
Politie, altijd nog een grotere liefhebberij van de VVD dan De Markt.
Hoe zou ik het kunnen vergeten.
Wilt u echt weten wat ik liever zie, als er slechts uit twee dingen te kiezen valt: de troep of meer smeris (boa’s ongetwijfeld)?

Hier zien wij onze VVD-heldin – die is dus nooit jong geweest, kwam al bejaard ter wereld en is nu zo goed als dood – pleiten voor een verbod op het vervoeren van alcoholhoudende dranken in de gemeente waar ik mijn eigenlijke verblijfplaats heb met dank aan Frank de Grave en Leo Platvoet.
Oeioei.

2 gedachten over “Tegen troep en alcohol: de VVD!”

  1. Ik vrees voor Nederkand dat er een VVD PVV kabinet komt. Het kan dit knettergekke land niet rechts genoeg zijn. Overal snakt men naar een sociaal bewogen kabinet behalve hier….. Als ik andere fora mag geloven. Apartheid is niet voor niets een Nederlands woord. Gierigheid en VOC mentaliteit de doodsteek voor dit land. Ik vrees hier echt voor. Nog meer een ruk aan het wiel richting afgrond. Slipcursus iemand ?

  2. Juist de VVD, de in beide Rutte-kabinetten met heel veel steun van de PVV, er alles aan hebben gedaan om Henk en Ingrid alle vormen van fatsoen af te leren. En dat dat gelukt is, is t(e)evens het enige ‘succes’ waar de PVV tevreden op terug kan kijken. (Plus cavia-politie, maar die is al een stille dood gestorven en telt niet meer mee.) En juist die bende roept om meer pliesie om de zelfgeschapen troepmakers achter de vodden te zitten. Regeren is anticiperen en anticiperen is een heeeel moeilijk woord, jaja …

Reacties zijn gesloten.