Tandenborstels: Waarom Wilders’ voorstellen steeds moeten worden getoetst aan die van de Nazis

In mei 2007 signaleerden De Lage Landen al een geval van een onmiskenbare bruine parallel tussen een Wilders-“voorstel” en Nazi-praktijken. Bij een voetbalwedstrijd tussen Marokko en Nederland in Tilburg hadden hooligans van nederlands-marokkaanse afkomst zich ernstig misdragen. Daar zijn we hier niet voor, maar we weten ook, dat dat vaak voorkomt en dat dergelijke misdragingen niets te maken hebben met de nationaliteit of de godsdienst van de hooligans. Ajax of Feijenoord, Engelsen of Turken, protestanten of katholieken – ze doen het allemaal…
Maar Geert Wilders zag er natuurlijk een onderdeel in van de veronderstelde wereldsamenzwering van de Islam tegen alles wat mooi, oubollig en vertrouwd is in Holland.
“Nooit meer een voetbalwedstrijd (althans voor 5 jaar) met Marokko”, vroeg hij per schriftelijke vraag aan de regering. Maar Wilders ging verder: “Laat de Marokkaantjes de rommel opruimen en schoonmaken met tandenborstels!”
Tandenborstels
Het vernederen van de gehate minderheid is een belangrijke fase in de ontwikkeling van vreemdelingenhaat naar ethnic cleansing. Je kon het ook zien bij de door Wilders voorgestelde “kopvoddentaks”.
Het appelleert aan een sadistisch trekje dat we allemaal wel een beetje hebben.

Lees verder bij De Lage Landen

3 gedachten over “Tandenborstels: Waarom Wilders’ voorstellen steeds moeten worden getoetst aan die van de Nazis”

  1. Ja, natuurlijk, ik weet wel dat er vaak misbruik wordt gemaakt van parallellen met de Duitse bezetting. Ik vind ook, dat je daarmee voorzichtig moet zijn. Maar dat betekent niet, dat je je monddood moet laten maken. Het gaat immers om de vrijheid van MENINGS-uiting? Welnu, ik heb een mening. Die mening is gestoeld op wat ik weet van hoe het fascisme in Duitsland, in Nederland enzovoort zich ontwikkeld heeft. De staat heeft geïnvesteerd in mijn studie moderne geschiedenis. De Nederlandse staat heeft er recht op, dat ik die investering productief maak. Vandaar.

    :mrgreen:

  2. Men is zo verbeten over het eigen gelijk (vaak nationaal gelijk)waar men alles mee goedpraat, dat men durft niet de waarheid in de ogen te kijken.

    Fascisme, nazi’s anno 2010 zijn niet hetzelfde als anno 1935, bijvoorbeeld. Het blijft toch fascisme. Eigentijds fascisme is het en je moet durven de kleppen uit de ogen te doen om het te kunnen zien.

Reacties zijn gesloten.