Syriza is van plan om straks herstelbetalingen van Duitsland te vragen

syrizaDe Europese politici zijn achter de coulissen hard bezig zich op de mogelijke overwinning van Syria op 26 januari te voorbereiden. De Duitser die het meest betrokken bij deze onderhandelingen is Asmussen van de SPD waarbij steeds meer geluiden naar buiten komen over wat men straks kan verwachten.

Om de EU gerust te stellen heeft de leider van Syriza, Alexis Tipras, alvast aangekondigd dat zijn primaire doel niet het verlaten van de EU is, de bekende Grexit, maar wel onderhandelingen over de aanpassing en mogelijk deels kwijtschelding van de huidige verpletterende Griekse schuld die enkel ten bate van de Noord Europese banken wordt geïnd.
Hierbij is Tipras van plan om herstelbetalingen van Duitsland voor de WOII te gaan verlangen. Dit is tot nu toe nooit gebeurd. Zou dit de grootste mogelijke Godwin zijn?

De juridische realiteit heeft niets met Godwins te maken omdat het schijnt dat, hoe gek het ons in het Westen in de oren zou kunnen klinken, Tsipras dondersgoed weet waar hij het over heeft.

Tijdens de WOII was gebruikelijk dat de nazi-bezettingsmacht “leningen” met plaatselijke banken in de bezette landen afsloot. Het was een soort belasting door de nazi-bezettingsmacht gegraaid, waarbij het doorgaans onder de term “lening” werd aangeduid hoewel niemand ooit verwacht had dat het terugbetaald zou moeten worden. Dit is ook toen in Griekenland gebeurd waarbij er documenten nog voorhanden zijn die bevestigen dat tijdens de nazi-bezetting van Griekenland de Duitsers een “lening” van 476 miljoen naar Duitsland hebben meegesleept.

Tegenwoordig met alle rente en bijhorende onderdelen schijnt het een bedrag van 11 miljard te vertegenwoordigen. Dit is wat Syriza van Duitsland straks verlangt terugbetaald te krijgen.
Dit bedrag van 11 miljard is precies het bedrag dat Syriza heeft berekend voor de uitvoering van haar sociale programma voor steun aan de minder bedeelden, pensioenen uitbetalen, scholing en allerlei sociale voorzieningen.

Tsipras schijnt hiermee alvast een zeer goede onderhandelingspositie voor Syriza met de Trojka te hebben gecreëerd.

Wordt vervolgd.

1 gedachte over “Syriza is van plan om straks herstelbetalingen van Duitsland te vragen”

  1. Pingback: Syriza is groter dan Griekenland | Krapuul

Reacties zijn gesloten.