Superprovincie komt er door GroenLinks??

Plasterk wil zijn zinnetje hebben en drukt dat onzalige plan van de gigaprovincie ondanks alle protesten er gewoon door. “Big is beautiful”. We moeten groot denken, kleinschaligheid is net als socialisme immers passé. De PvdA en VVD hebben weer eens steun van de oppositie nodig dus mocht ook GroenLinks aanschuiven die dat uiteraard graag deed.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik zei na het overleg dat er een basis is om volgende week verder te praten. Hij wil nog wel een duidelijke visie van het kabinet. “Wat betekent het voor mensen die daar wonen op het gebied van infrastructuur, natuur en milieu en mobiliteit?”

Nee van Ojik, ik trap er mooi niet in met je natuur en milieu. Ben je nou echt zo kortzichtig? Je gaat dit bruine kabinet wéér aan een meerderheid helpen. Links? Groen? Een kabinet dat alles sloopt wat er maar enigszins nog aan leefbaarheid te vinden valt weer steunen, maar wel nog eventjes wat sputteren en mekkeren over het milieu? Schei toch uit. Fuseren met D66 is een veel beter plan, laat het masker nou maar vallen, jullie partijtje is groen noch links.

18 gedachten over “Superprovincie komt er door GroenLinks??”

 1. Het nieuwe groot is klein, onbetekend en een schande voor de democratie. GroenLinks, het bastaardzusje van de naziknuffelaars van de SGP. De achterbankgeneratie die uitblinkt in achterbaksheid. Maar beste LRD, het zijn allemaal goede mensen, met de beste bedoelingen, die het beste met ons voor hebben. Het zalvende toontje verzin je er zelf maar bij.

 2. Zo is het Jaap. Dat zalvende toontje ken ik erg goed, mijn halve straat woont vol met die aardige groenige linksige mensen die het beste met ons voor hebben.
  Bah.
  Ik wil ook nog steeds de stencilmachine terug die ze gejat hebben bij de coup CPN-EVP-PPR-PSP.
  Misschien staat hij wel als trofee in de werkkamer van Andrée van Es.

 3. @LRD/Jaap
  De onze is tenminste naar het verzet in Chili gegaan…
  En ach, voor wat extra windmolens, neer te zetten door VVD-ers, zal GroenLinks Flutland een schitterend idee vinden.

 4. Ook Jaap de Paauw slaat de spijker erg raak op zijn kop (net als Defrysk elders op deze site vandaag).
  Als het niet zo cynisch was kon je er om lachen: ‘hij (die Groijnk van Grrrrroenlink) wil nog wel een ….(nou komt het) visie’….
  Dat van een bruin regime met een ‘hihaoho zit niet te somberen koop een auto van je bijstandsuitkering waar je dwangarbeid voor moet verrichten’racistische oetlul van een premier die van mening is dat visies gelijk staan aan concentratiekampen….
  Dit land is echt totally fucked up!

 5. Wat is er in vredesnaam verkeerd om overbodige bestuurslagen samen te voegen.Dat plan van Plasterk gaat nog niet ver genoeg.Nederland verdelen in 4 provincies is nog veel beter.De provincies Randstad,Zuid,Noord/Oost en de Provincie in de west….dat gemiereneuk op de vierkante centimeter is echt des kaaskops.

  En waarom GL hierover afgemaakt moet worden snap ik echt niet.

  gr.Frank.

 6. Nou, mijnheer Assmann, omdat deze provincies (Flevoland uitgezonderd) ouder zijn dan “Nederland” en dat de democratie ter plaatse door zich noemende democraten onder de voet wordt gelopen.
  En wie bepaalt wat er overbodig is? Democratie is geen kwestie van efficiëntie. Democraten 1966 en “GroenLinks” laten zich van hun meest antidemocratische zijde zien. Niet verrassend overigens.

 7. Met alle respect Arnold J.van der Kluft…uw redenatie is in mijn ogen “lulkoekbingo”.Komt in mijn visie neer op mini-polder nationalisme.Opgaan in grotere bestuurseenheden doet toch niets af aan de eigenheid van:in dit geval provincies?

  Maar okee als u dit aangrijpt om uw ongenoegen over D66 en GL te uiten, het zij zo.

  Maar dat heeft niets te maken met de vraag of we ja of nee, beter af zijn met minder bestuurslagen.

  gr.Frank.

 8. @Frank Assmann: Is democratie lulkoek? Als het blijkbaar zo is dat hogere overheden eenzijdige beslissingen kunnen nemen over lagere, en de vraag over ‘minder bestuurslagen’ komt aan de orde, ben ik geneigd te antwoorden dat we zonder het Rijk het beste af zouden zijn.

 9. @Joke Mizée.

  Ik begrijp uw post niet.

  Als een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging (de Staten Generaal) een besluit moet nemen over bestuurlijke herindeling…Wat is daar dan niet democratisch aan?

  Of u moet teruwillen naar democratie op straten/buurten niveau…een soort “radenrepublik”

  Het is nu eenmaal zo…er is nog nooit een kok gevonden,die kan koken voor alle monden.

 10. Als niemand het door z’n strot krijgt, dan moet je het niet doordrukken. Wat is daar wèl democratisch aan, kun je beter vragen.

 11. @Joke Mizée.

  Hoezo iemand iets door de strot drukken?…wat begrijpt u niet aan de constitutionele parlementaire monarchie Koninkrijk der Nederlanden.

  Het volk…U en ik onder andere, zijn de wetgever.

  gr.frank.

 12. Hoezo “superprovincies”…waarom zou ik dat niet willen?Ik ben een vurig voorstander,net zoals ik voor een federale EU ben.

  Laat mij u vragen.Waarom bent u tegen?
  Leg eens uit aub.

  dacht u nu werkelijk dat een land kan draaien op een niveau van een dorpsraad of een “poolse landdag”?

  Dat is onrealistisch wensdenken.

  En neen,ook een referenda democratie werkt niet.

  gr.Frank.

 13. Ik ben tegen omdat niemand kan aangeven waarin een superprovincie beter zou zijn dan 3 kleinere provincies. Maar veel belangrijker is dat geen van de betrokken provincies het ziet zitten. Bij een democratie horen ook inspraak en bezwaarprocedures, waarbij liefst de burger ook nog een redelijke kans van slagen maakt.

 14. @Joke Mizée.

  Mijn beste,mevrouw…er wordt in deze democratie een mandaat gegeven door de meerderheid van het volk aan de evenredig gekozen volksvertegenwoordigers.Wat is daar mis mee?

 15. Meneer Assmann, U lult uit uw nekharen en liegt er maar op los. Allereerst de kletskoek van ‘Minder bestuurslagen’. Met de samenvoeging van drie provincies worden geen bestuurlagen opgeheven! De provinciale bestuurlaag wordt gewoon op een hoger niveau gehandhaafd met als gevolg meer afstand tussen de bestuurslagen van provincie en gemeente. Vervolgens de kletskoek ‘meerderheid van het volk, evenredig vertegenwoordigd’. Gelul want de PVDA en de VVD vormen geen meerderheid en juist om die reden hebben ze de steun van een niet-regeringspartij nodig. Dat is de ene keer D66 en de andere keer GL. In beide gevallen wordt er achter de deuren wat koehandel gepleegd. Dat heeft niks te maken met volksvertegenwoordiging.

 16. de huidige 12 provincies zyn ons door de strot geduwd door een niet gewilde monarchie.
  persoonlyk zie ik meer in vlaams/nederlands brabant en limburg tezamen.
  dan een departement noordzee bestaande uit noorhollan/zuidholland/zeeland zonder zeeuws vlaanderen.
  het noorden friesland/groningen/drente
  midden nederland= utrecht overyssel, gelderland

  en in deze landschappen meer directe democratie durven afwyken van den haag en brussel.

  op demokratisch gebied rammelt er nog al wat in neerland.
  waar blyft de gekozen burgemeester, minister president, referendum..

  de huidige commisaris van de koning is een gouverneur uit de negentiende eeuw.

  ik pleit derhalve voor sfschaffing van de HUIDIGE provincies

 17. @Assmann: “er wordt in deze democratie een mandaat gegeven door de meerderheid van het volk aan de evenredig gekozen volksvertegenwoordigers.”
  Er wordt een mandaat gegeven aan het parlement, niet aan de regering. Dit plan is al eens eerder door het parlement afgeschoten, maar deze minister gaat er gewoon vrolijk mee door.

Reacties zijn gesloten.