Standard & Poor’s aangeklaagd?

Nu kun je veel lelijks zeggen van de USA – onder andere dat de hele financiële crisis daar begonnen is – en het kan even duren, maar uiteindelijk word je daar zo nu en dan wel degelijk bij je financiële kloten gepakt als je het te gek maakt, en dan kun je goed de sigaar zijn ook, zoals men bij Enron en WorldCom zo’n tien jaar geleden heeft gemerkt. Sinds die tijd heeft men er regelgeving in de financiële wereld aanzienlijk verscherpt, reden waarom Londen daarna sterk gegroeid is als financieel wereldcentrum en zelfs New York heeft ingehaald.

En ook nu laat men het hele gebeuren in 2008 niet zomaar over zijn kant gaan:

NEW YORK – Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s wordt waarschijnlijk door het Amerikaanse ministerie van Justitie aangeklaagd. Dit vanwege het verkeerd beoordelen van hypotheekproducten in de jaren voorafgaand aan de financiële crisis van 2008. (nu.nl)

 

3 gedachten over “Standard & Poor’s aangeklaagd?”

  1. @1 Cornelis,

    De EU heeft geen wettelijke instrumenten om zoiets aan te pakken. De unie is een verband van onafhankelijke landen die zo min mogelijk financieel-economische beslissingsbevoegdheden uit handen willen geven, weet je nog.

  2. D’r zal wel een Republikein aan het hoofd van S&P staan , vandaar dat Obama ze aanpakt .. Van de VS mag S&P (graag zelfs ) de creditrating van EU landen als Griekenland , Spanje en Portugal om zeep helpen , dat verzwakt de economische macht van de EU .. maar een hypotheekbank in de USA verkeerd beoordelen is een doodzonde !!

Reacties zijn gesloten.