Ridder Gom en de verwerpelijke schaapherders

Ridder Gom
Ridder Gom

Na het wegens ziekte verdwijnen van Mellony van Hemert (Krapuul wenst haar een snel herstel en zou graag een bosje bloemen laten bezorgen, maar beschikt helaas niet over haar adres) was ik nieuwsgierig naar de reservekandidaat, want 50 is een mooi rond getal en met 49 win je de Heilige Oorlog niet. Zou deze nieuwe ridder of prinses in het gevolg van de Grote Geblondeerde Redder des Vaderlands wederom een naam dragen als uit een verhaal van F. Bordewijk: Kiekertak, Bolmikolke, Klotterbooke, Taas Daamde, Whimpysinger, De Moraatz, Van der Karbargenbok? We hebben natuurlijk niets te eisen, want we zijn al zo verwend door onze Goddelijke Indo. Aan de schoonheid van namen als Hero Brinkman, Dion Graus en Fleur Agema zijn we reeds gewend.

Voor de komende verkiezingen heeft hij weliswaar een Willie Dille, een Marcial Hernandez, een Louis Bontes en een Lilian Helder voor ons bereid gevonden om mee te helpen Het Vaderland te bevrijden van de Moren, maar ik moet toegeven dat het mij een beetje tegenviel. Willie Dille is natuurlijk niet onaardig, maar die naam klinkt toch eerder als die van een kwetsbare, groene libelle uit een dierensprookje. Nee, echt overtuigend waren de namen van de nieuwe Christenstrijders niet. Maar het is Hem nu toch gelukt!

Mogen wij u voorstellen aan….. (tromgeroffel)….. Gom van Strien! Is het een jongetje of een meisje? zult u zich afvragen. Niet zo ongeduldig! Geniet eerst eens rustig. Spreekt de naam langzaam en hardop uit: Gom…. van… Strien. Voelt u hoe die naam achterin uw keel begint, alsof u last heeft van vastzittend slijm? ‘Van’ is slechts een aanloopje naar het door uw tanden heen persen van wat straks op het trottoir ligt: Strien! Gom van Strien! Het is een jongetje en hij is zeker niet van de straat. Onze Goudgelokte Krijgsheer Geert introduceert Gom van Strien als: Onze ridderlijke lijstduwer. Wat lezen we verder?

Van Strien is voormalig directeur van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en voormalig algemeen directeur van de Universiteit Utrecht Holding. Hij is ridder in de Orde van Oranje Nassau. “De groei van het aantal beleidsambtenaren dient resoluut omgebogen te worden in krimp. Stimuleer de economie, maar niet door middel van onrendabele subsidies.”

Klinkt een beetje zwak: Stimuleer de economie, maar niet door middel van onrendabele subsidies. Dat kan beter, lijkt mij en dat blijkt ook beter te kunnen. Ridder Gom is per mail geïnterviewd door DUB, het onafhankelijk platform van de Universiteit Utrecht. Hij heeft het volste vertrouwen in de kwaliteit van de vijftig potentiële Kamerleden. Om oplossingen door te drukken heb je geen theewauwelaars nodig maar PVV´ers.” Kijk, dat mogen wij graag horen: Theewauwelaars! We weten onmiddellijk over wie we het hebben! Over zo’n joodse Morenknecht, over zo’n verrader van onze joods-christelijke beschaving.

En wat zegt onze riddelijke lijstduwer nog meer? Ik heb geruime tijd geleden contact opgenomen met de PVV met de vraag of ik wat voor de PVV kon betekenen. Kijk, dat is de ware mentaliteit! Het Vaderland roept, hier sta ik!

Hij antwoordt stijlvol op de vlegelachtige vraag ‘Wat was je betrokkenheid bij de PVV?’ (deed iedere rechtgeaarde Vaderlander maar wat Ridder Gom heeft gedaan, dan zou het Koninkrijk der Nederlanden waarlijk vrij zijn en geen onderdeel van het perfide Eurabia):

“Die blijkt uit het feit dat ik zelf contact heb opgenomen. Tot aan de jaren zeventig hoefde je in Nederland, met uitzondering van de grote steden, nergens je fiets op slot te zetten. Inmiddels heb je tot in het kleinste dorp gehard stalen kettingen nodig om je bezit enigszins veilig voor vijf minuten achter te laten, om over de enorme toename van de zware criminaliteit maar te zwijgen. Totdat vrijwel iedereen in Nederland wel een keer overvallen of bestolen was, bleven de linkse partijen glashard beweren dat er geen toename van criminaliteit bestond. De niet linkse partijen die het probleem dan wel erkenden, hebben er niets aan gedaan. Met de massa immigratie gaat het nog steeds precies hetzelfde. Met droge ogen wordt beweerd dat Nederland een kennisland moet worden! En dan importeren we alleen al (!) in het kader van de gezinsvorming en gezinshereniging dertigduizend schaapherders uit het Rifgebergte en andere onherbergzame streken per jaar. Het duurt al minimaal twee generaties om ze te alfabetiseren. Intussen moeten we ook nog 29 miljard bezuinigen, maar mogen de kosten van deze ook nog steeds groeiende immigratiegolf (thans geschat op 5 tot 10 Miljard per jaar) niet eens berekend, laat staan besproken, worden. Een uiterst voorzichtig begin van een maatregel om de instroom te beperken wordt nu tegengewerkt door de linkse bureaucraten van de EU. Om oplossingen door te drukken ook bij de EU (!!) heb je derhalve geen theedrinkende wauwelaars nodig maar PVV’ers.”

Vraag: Was het ook nog een optie om Kamerlid te worden?
Antwoord: Zoals gezegd was dat niet mijn bedoeling, maar mochten we vijftig zetels halen dan ken ik mijn plicht.

Vraag: Welke PVV-standpunten zijn voor jou het belangrijkst?
Antwoord: Ik zou de kreet ‘Nederland kennisland’ graag serieus willen nemen. Onmiddellijk stoppen met de massa-immigratie van vrijwel ongeletterden vind ik dus een erg belangrijk punt. Dat deze analfabeten ons ook nog een verwerpelijke ideologie, die waardevrije wetenschap belemmert, willen opdringen maakt het probleem alleen klemmender.

Beste Krapuullezer, gaat allen recht staan en zing met mij!

Waar de blanke top der duinen
Schittert in de zonnegloed
En de Noordzee vriendelijk bruisend
Neerlands smalle kust begroet
Juich ik aan het vlakke strand:
‘k Heb u lief, mijn Nederland

Waar de blanke deugd der vaad’ren
Nog een gastvrij plaatsje vindt
En de vrede in huis en harten
Vorst en Volk tezamen bindt
juich ik, ’t zij op veld of strand:
‘k Heb u lief, mijn Nederland

Blijf gezegend, Land der Vaad’ren
Make u eendracht sterk en groot!
Blijve ’t volk aan Wet en Koning
Houw en trouw in nood en dood!
Doe zo ieder ’t woord gestand:
‘k Heb u lief, mijn Nederland

Het hele interview kunt u lezen op: dubacc.ublad.uu.nl

19 gedachten over “Ridder Gom en de verwerpelijke schaapherders”

 1. Vind je zelf ook niet dat ons vorige volkslied er veel beter bij past?

  Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
  Van vreemde smetten vrij,
  Wiens hart voor land en koning gloeit,
  Verheff’ den zang als wij:
  Hij stell’ met ons, vereend van zin,
  Met onbeklemde borst,
  Het godgevallig feestlied in
  Voor vaderland en vorst.

 2. #5. niet te geloven Orduur 🙄 bedankt voor de link.

  ja, jammer, zijn vader zal wel dood zijn, anders had die nog in kunnen grijpen.

  ik blijf hier lezen en mij verbazen. 😆

 3. tja, ook het artikel gelezen van de TS.

  en

  “De selectie bij de PVV is veel intensiever en beter dan bij welke andere partij dan ook.” volgens Gom 🙄

  maar nu is het genoeg PVV en 😆 voor mij.

 4. @martin harlaar. Zijn er echt mensen die om je zouteloze humor kunnen (glim)lachen? Beetje meesmuilen over een naam en er dan nog een volkslied bij halen. Nou. Hahaha.

 5. nog een zo’n figuur als trapja bij zo’n artikel en ik ga geloven dat die gasten zelf (stiekem) verhaal komen halen 😆

 6. Ik vond het ook wel opvallend, zo’n plotselinge trapja. Speciaal uit het niets te voorschijn gekomen om dit commentaartje achter te laten en direct weer verschwunden.

 7. Net als die muts net in dat ander topic. Even langswippen en zeggen dat we racisten zijn en *floep* weer weg. :mrgreen:

 8. Inderdaad die truus. Nooit gehoord of gezien. Ze bestaan vaak ook alleen voor deze site. Bijvoorbeeld die trapja. Het hele internet had nog nooit van trapja gehoord, totdat hij hier ineens 5 seconden bestond om het commentaartje naar Martin te typen.

 9. Weer een vooraanstaande wetenschapper die zich aansluit bij de pvv, het gaat toch nog goed komen met osn land!

 10. mike Schreef:

  Weer een vooraanstaande wetenschapper die zich aansluit bij de pvv

  Dit bericht is 2 jaar oud mafkees. Echt superveel “vooraanstaande wetenschappers” hebben zich sindsdien niet aangesloten bij jouw boevenbende.

 11. mike Schreef:

  Weer een vooraanstaande wetenschapper die zich aansluit bij de pvv, het gaat toch nog goed komen met osn land!

  Behalve dat het oud is: die wetenschapper heeft ergens een hersenbeschadiging opgelopen en is niet meer zo gerenommeerd. Voordeel voor hem: hij liegt niet, hij weet gewoon niet beter (meer). Heel treurig hoe je van wetenschapper kunt terugvallen naar het niveau waar ie nu op zit.

Reacties zijn gesloten.