Reli-gekkies heb je overal

Fundamentele gelovigen hebben altijd grote behoefte aan onvrijheid. Die onvrijheid leggen ze met veel fanatisme op aan hun mede gelovigen. Daarbij wordt altijd verwezen naar eeuwen oude geloofsboeken die dit zouden gebieden.

In het VERZETSblad waarvoor tientallen verzetsstrijders zijn kapotgeschoten in de duinen staat een artikel waarin te lezen valt dat het bevindelijk gereformeerde Van Lodenstein College in Kesteren een vierkoppige kledingpolitie heeft die er op toeziet dat de jongeren (vooral meisjes) zich houden aan de

gebruikelijke reformatorische kledingvoorschriften: meisjes in een rok, jongens in een broek en een overhemd, t-shirt of trui. De kleding moet getuigen van ‘het verschil tussen man en vrouw’.

In Nederland mogen dit soort religekkies hun eigen scholen hebben. Op die scholen wordt met een alle macht geprobeerd om nieuwe generaties in het keurslijf van hun gekte te persen. Deze onderwijsvrijheid is vastgelegd in de grondwet en zolang er geen tweederde meerderheid is die dit wil veranderen, zullen we dit moeten respecteren.

Je mag natuurlijk wel een mening heb over dit soort idiotie. En dat heb ik ook. Als mensen zich niet vrijwillig onderwerpen aan dit soort vrijheidsbeperkende regels, dan vind ik dit een walgelijke praktijk.

12 gedachten over “Reli-gekkies heb je overal”

 1. Gebaseerd op Deuteronomium 22:5:
  Het kleed eens mans zal niet zijn aan een vrouw, en een man zal geen vrouwenkleed aantrekken; want al wie zulks doet, is den HEERE, uw God, een gruwel.

  Altijd grappig hoe het ene gebod uit de joodse bijbel zogenaamd in ere gehouden wordt en het andere niet. Afgezien van de context: ook nu is nog waar te nemen dat beide geslachten in “het Midden-Oosten” in jurken lopen, wat het verschil is moet men zelf maar uitmaken.
  Maar wel paling en varkensvlees eten natuurlijk…

 2. Ze hebben ook iets tegen minirokjes. Toch een uitbundige uiting van vrouwlijkheid.
  Overigens heb ik ook iets tegen minirokjes en al de andere, ook door het “Vrije Westen” opgelegde kledings- en uiterlijkhedendwang. Niet alleen vrouwen moeten er jong, aantrekkelijk, sportief en gezond uitzien, ook mannen. Inderdaad, als mensen zich niet vrijwillig onderwerpen aan dit soort vrijheidsbeperkende regels, is dat een walgelijke praktijk.
  Ik haal maar weer eens een lievelingsplaatje aan: http://donutsdouchebagsandthedivine.files.wordpress.com/2011/10/burka-bikini1.jpg

 3. Ik ben heel blij dat gekken hun eigen scholen mogen hebben. Dat helpt een gelijkheidschakelingsideologie voorkomen.

 4. inderdaad: reli-gekkies heb je overal,
  Toch vind ik godsdienstvrijheid en het recht om je leven in te richten naar eigen geloofsovertuiging een goed ding. De onvrijheid om niet naar eigen inzicht, eer en geweten te mogen leven lijkt me een verschrikking; zeker waar het opvoeding en onderwijs van je kinderen betreft. In een seculiere maatschappij als in Nederland ben ik niet zo bang voor indoctrinatie van die kinderen. Die zal er wel zijn, maar er is ook ontsnapping mogelijk.
  en het kan altijd nog erger
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/amerikaanse-school-verbiedt-leggings-en-skinny-jeans~a3762022/

 5. Laat je nou toch ook ongelovige gekkies hebben, die niet eens meer snappen dat volgens onze mensenrechten je, liefst met je koppie erbij, mag geloven en ook niet mag geloven, en dat je volgens die mensenrechten elkaar te respecteren hebt. En dat is met die recente mensenrechten wel eventjes wennen na die lange tijd van elkaar in de hoek trappen. En sommigen hebben er dan ook blijkbaar nog veel moeite mee. Misschien is het een troost, dat je met diezelfde mensenrechten of je nu gelovige bent of niet, op de vingers wordt gtikt als je mensenrechten schendt.

Reacties zijn gesloten.