Rechtse revolutie tegen Hollande

François Hollande is de president van Frankrijk en een ezel én een haantje. Over zijn haantjesgedrag weet de boulevardpers van alles te vertellen. Als een ezel probeert hij eigengereid Frankrijks economie ietwat linksom te hervormen. Protesten volgen. Op de foto in de link van de NOS is een spandoek te zien met het opschrift: ‘Seule Solution Révolution’ (Enige oplossing: revolutie). Een rechtse revolutie?

Onder de betogers waren Fransen die woedend zijn dat Hollande het homohuwelijk heeft ingevoerd. Verder liepen er demonstranten mee die het verbod op het optreden van de komiek Dieudonné scherp veroordelen. En er waren betogers die fel gekant zijn tegen de bezuinigingen van de regering-Hollande.
(NOS)

Als je op Hollande’s manier een land in de EU linksom probeert te hervormen, laat rechts het beleid geheid in de soep lopen. Daarover kun je witheet worden, maar slechts PISsen geeft een mogelijkheid tot koele, wezenlijke verandering.

5 gedachten over “Rechtse revolutie tegen Hollande”

 1. De hamervraag is of in een technocratische maatschappij, volledig door de banken wereld beheerst, überhaupt linkse politiek mogelijk is?

 2. De demonstratie tegen Hollande kwam op gang pas nadat de hele linker spectrum in Frankrijk de rechtse politiek van Hollande afgekeurd heeft.
  De partijleiders aan de linker kant vertellen keer op keer dat ze tegen Sarkozy en voor Hollande toen gestemd hebben om een politiek veranderingen Frankrijk teweeg te brengen, doch het lijkt nu alsof Hollande daadwerkelijk de politiek van Sarkozy aan het doorzetten is.

  Ze noemen hem vaak onbetrouwbaar. Zijn politiek is net zijn privé-leven: eerst getrouwd met Segolene Royal, waarop met haar vriendin Trierweiler affaire gehad en afstand van zijn vrouw genomen en nu schijnt dat hij stiekem andere relatie erop na hield waarop Trierweiler uit het Elyse weggestuurd werd.

 3. Ach, kijk, zelfs Obama heeft Hollande aan de linker kant ingehaald.

  President Obama pleit voor een algemene verhoging van de salarissen om de economie op gang te trekken en de onderste lagen van de maatschappij een betere kans te geven, terwijl we in Nederland in de oude paradigma maar steeds blijven keuvelen.

  Is het verbazingwekkend? Neen, omdat VVD aan de macht is.

 4. #nexus; links wordt vaak verweten dat ze “leeg “is. en inderdaad momenteel ontbreekt een links alternatief voor de zg. crisis (een voorspelbare golfbeweging zie.o.a. Kondriatef)

  waarom ook linkse politici doorkeuvelen over minstens 3% groei, terwyl juist de zucht naar meer rendement, meer winst ons mede in de huidige situatie bracht.

 5. @richard, links is leeg omdat links met de luigemak van de oude formules en de traagheid – VVD weet het beter – steeds mee gaat. Geen eigen oplossingen meer.

  Niemand durft te vertellen dat de extremistische corporatieve kapitalisme een enorme crisis zonder uitzicht veroorzaakt heeft, die tevens door de “vrijemarktjunta” bij ons steeds versterkt wordt.

Reacties zijn gesloten.