Racistische aanslag in Londen

Bij een aanslag op moskeegangers in het noorden van Londen zijn vannacht vijf mensen gewond geraakt, waarvan drie ernstig. Drie mannen en een vrouw schreeuwden islamofobe leuzen voordat ze met een auto op een groep mensen inreden.


Volgens een getuige reed de auto tot drie keer toe opzettelijk op de groep in.

Ik hoorde glas breken, een motor draaien en het krijsen van banden. De auto kwam van een afrit waar een parkeerplaats was. Ik was op Oxgate Lane. Ik zag het voertuig Oxgate Lane opdraaien. Het reed vrij snel, zo’n 50 km per uur. Het bevond zich op het midden van de weg, draaide en reed de stoep op.

Er stond een grote groep mensen. De auto sloeg rechtsaf, naar de stoep waar ik stond. Eerst was ik in een shocktoestand. Rechts van mij stond een kind, ongeveer 8 jaar oud. Ik greep hem en gooide hem over de stoep, om hem uit de weg te krijgen. Toen sprong ik zelf.

De inzittenden van de auto waren flink onder de invloed van drank en drugs. Eerder waren ze gezien op een parkterrein vlakbij de moskee, waar ze zich volgens getuigen moed indronken. De daders zijn nog voortvluchtig.