PVV ziet met dank aan de NOS weer een ‘gigantisch’ probleem

Gisteren meldden wij al de ongelooflijke botheid van NOS om de vluchtelingen te beschuldigen van verdringing op de huurwoningmarkt. Natuurlijk werd dit door de PVV direct aangegrepen om nog eens lekker tegen de vluchteling aan te schoppen.

Geert W. twitterde:

En vandaag kwamen er natuurlijk Kamervragen:

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de minister voor Wonen en Rijksdienst over het bericht dat huurwoningen schaarser zijn door de komst van vluchtelingen.

1.)
Bent u op de hoogte van het bericht ‘Huurwoningen schaarser door vluchtelingen’ (*)?

2.)
Deelt u de mening dat het zeer onrechtvaardig is om asielzoekers bij de toewijzing van huurwoningen voorrang te geven boven andere woningzoekenden, die vaak al jarenlang op een woning wachten? Zo neen, waarom niet? Zo ja, wanneer wordt deze voorrangsbehandeling opgeheven?

3.)
Hoeveel woningzoekenden worden door de huidige voorrangsregeling voor asielzoekers benadeeld (in de vorm van een langere wachttijd voor een woning) en hoeveel zullen dat er in 2015 zijn bij een verwachte asielinstroom van 40.000 personen?

4.)
Bent u bereid om de asielinstroom onmiddellijk te stoppen, zodat dit soort problemen kan worden opgelost? Zo neen, waarom niet?

Het pvv actiegroepje AZC-alert twitterde:

Hoe zit het nu eigenlijk met die verdringing?
Onderstaand grafiekje maakt dat in één klap duidelijk:
vluchteling huurwoning

De pijnlijke waarheid voor Geert W en zijn volgers, met steun van de PVV is er in 2012 een wetsvoorstel aangenomen dat het mogelijk maakt dat woningcorporaties 75% van hun woningvoorraad mogen verkopen.

2 gedachten over “PVV ziet met dank aan de NOS weer een ‘gigantisch’ probleem”

  1. Pingback: Babette van de NOS leutert om hun tendentieuze hete brij heen | Krapuul

  2. Pingback: Volkskrant, Nu.nl en opnieuw de NOS doen aan framing van vluchteling als probleem. | Krapuul

Reacties zijn gesloten.