PVV: isoleer kind uit ebolagebied

En ja hoor, weer een totaal onzinnig idee van de PVV. Alles maar dan ook alles wordt aangegrepen om de hen wezensvreemden te demoniseren en bij hun kiezersvolk de angst voor van alles en nog wat verder aan te wakkeren.
Op het voorstel om de grenzen volledig te sluiten vingen ze bot dus komen ze met de volgende oplossing voor een probleem wat niet bestaat.

de PVV wil dat:

dat asielzoekers uit landen waar ebola heerst bij aankomst in quarantaine gaan. Vooral asielzoekerskinderen zouden pas na drie weken, zonder ziek te worden, naar school gestuurd mogen worden.

Beertema

maakt zich met name zorgen over een mogelijke verspreiding van het virus via scholen.

Volgens Fred Teeven

is de kans dat ebola zich via asielzoekers in Nederland zal verspreiden, zeer beperkt. Binnenkomende asielzoekers worden in het Groningse centrum Ter Apel medisch gekeurd. Daarna gaan zij, als zij geen tekenen van ziektes vertonen, door naar andere centra in het land. Mensen uit ebola-gebieden (zo’n 500 per jaar red.) worden hierbij niet anders behandeld,

en ook vindt de landelijk GGD

quarantaine-maatregelen voor kinderen uit ebolagebieden niet nodig. …
“Zolang kinderen niet ziek zijn is er niets aan de hand. Dus nee, gezonde kinderen langer thuis houden om besmetting tegen te gaan is wat ons betreft niet aan de orde.”

Kortom weer een hoop feitenvrij gebral.

(bron)