PVV-Europarlementariër neemt het op voor Britse fascist

Het Bloed Kruipt waar het niet Gaan Kan!

Geert had er nog zooo tegen gewaarschuwd.

“We zitten alleen in het Europarlement, om anti-euro-demagogie te bedrijven. Laat ik je nooit in gezelschap zien van het Vlaamse Blok, de UKIP, de partij van Le Pen, en dergelijke! Het kan best zijn, dat ze hetzelfde zeggen als wat wij vinden. Maar het gezelschap zoeken van deze medestanders – dat is gevaarlijk voor ons imago in Nederland. Begrepen?”

Maar de toch zo gehoorzame Barry Mad-Lener kon het gisteren even niet laten.  En dan nog wel bij zo een gevaarlijk onderwerp als “fascisme”.

Watiskebeurt?

De Britse europarlementariër Godfrey Bloom is tijdens een debat van het Europees Parlement in Straatsburg de vergaderzaal uitgestuurd. Hij onderbrak de toespraak van de Duitse socialistische fractieleider Martin Schulz met de woorden ‘Ein Volk, ein Reich, ein Führer’.

Bloom is van UKIP  (UK Independent Party). Hij wond zich op, omdat Schulz pleitte voor een meer gecoördineerd Europees beleid tegenover de (Britse en Amerikaanse) speculaties van Hedge Funds tegen de Euro.

Elsevier meldt vandaag, dat Barry Mad-Lener, de euro-fractievoorzitter van de PVV bij Wilders’ genaden, “protesteerde tegen het wegsturen van Bloom. Madlener gaf aan dat Schulz de PVV’er Daniël van der Stoep een keer heeft uigemaakt voor fascist en dat de parlementsvoorzitter toen niet heeft ingegrepen.”

Bij de PVV willen ze het verschil niet weten tussen een fascist en een Nazi. Bloom kent het verschil blijkbaar wel, want op Twitter zegt Bloom dat hij het parlement is uitgezet omdat hij Schulz een ‘ondemocratische fascist heeft genoemd.

Want, – let nu op, alle PVVers en Godwinners! -, er bestaan “democratische” fascisten. Echt waar! Niet dat daarom alle soorten van fascisme minder verwerpelijk worden. Maar je kunt heel goed over fascisme discussiëren zonder daar Hitler en de holocaust bij te halen.

Je zou bij voorbeeld de Jacques De Kadt uit de tijd van zijn boek “Het Fascisme en de Nieuwe Vrijheid” (eind dertiger jaren) best een soort (sociaal-) democratische fascist kunnen noemen.  Zo ver ging deze ex-communist mee met het elite- en leiders-denken van, met name, de Italiaanse fascisti van Mussolini.

Geen wonder dus, dat Martin Bosma zo van De Kadt gecharmeerd is!

Barry vindt dus, dat je best aan het adres van een willekeurige Duitser “Ein Volk, ein Reich, ein Führer” (leus van de Nazis) mag roepen. Hij was waarschijnlijk blij, dat hij in het EP eindelijk eens iemand tegenkwam, die beantwoordt aan het niveau (niveau nul), waarop de PVV over Europa mag/moet discussiëren.

Hoe lang gaat het nog duren, voordat het overgedimensioneerde PVV-smaldeel in het EP onderling ruzie gaat maken, schandaaltjes te verwerken krijgt en betrapt wordt op straatterrorisme?

Die lui vervelen zich er te pletter, want ze mogen niets doen van Geert. Alleen jengelen over declaraties en over de slechtheid van Turken. Want in de PVV geldt een variant op die vreselijke Nazi-leus:

“Eén Partij, één Lid, één Leider”!

14 gedachten over “PVV-Europarlementariër neemt het op voor Britse fascist”

  1. Die Barry Mad-Lener krijgt nu vast en zeker van “IL Duci Blondi” himself ” De Gouden Zeemeeuw (DGZ)”: Een speciale onderscheiding voor blinde volgzaamheid, uit te reiken aan PVV-partijkader en leden van de toekomstige Wilders-jugend

  2. De UKIP fascistisch noemen vind ik net een stap te ver. De partij schurkt aan tegen het ooit sterker levende euroscepticisme bij de Tories en een papieren vod als The Sun. Rechts, ja, uiterst rechts voor mijn part, maar net niet fascistisch. Daar hebben ze de EDL of de BNP voor bij de westerburen.
    En met die clubs is Wilders zelf nu juist zeer bevriend.

  3. @3 Nolly, de man maakt zelf -terecht- onderscheid tussen een “ondemocratische” fascist en een fascist tout-court. Ik heb de UKIP niet langs de fascisme-meetlat gelegd. Maar alles wijst op een positieve uitslag van een dergelijke excercitie: De heer Bloom is bij voorbeeld ook tegen werkende vrouwen. Die horen achter het aanrecht. (Zie aangehaalde Elsevier bron) :mrgreen:

  4. In Engeland ziet men het verschil dan ook niet. 😆
    De foto is naar aanleiding van de Euroverkiezingen die zowel Griffin als Mad-Lener in het Europarlement brachten…

Reacties zijn gesloten.