PvdA vakantietelefoon

Vrienden van Myrthe

Op de voicemail een berichtje van Myrthe. Ze wil iets overleggen begrijp ik. Omdat een goeie haan twee keer kraait doe ik lekker niks.

En daar is ze al. Met overslaande stem:

Moet je nou eens horen Peter. Echt, het is werkelijk bij de wilde spinnen af. Ik werd gebeld door Diederik. Of ik maar even terug wilde komen van reces wegens vragen van die rooien. Over ontslagen schoonmakers of zo. Maar dat is helemaal mijn onderwerp niet natuurlijk. Dus ik zei meteen nee. Dat vind jij toch zeker ook?

Je moet weten dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb. Nou ja, dat weet je natuurlijk wel. Je was hier ook wel eens. Toplocatie toch? Camping Pauvre Peau Nue. Weet je nog? Natuurlijk, stomme vraag. Spijker en Wolk zijn hier helemaal gelukkig en dan ben ik het ook.

Hoezo? Wat bedoel je?

Natuurlijk vinden ze dat niet erg. Kom op zeg de niet zo preuts. Het is juist heel goed dat ze weten dat niet alle mensen een gebreide trui dragen. Natuur weet je wel en vooral Wolk voelt zich helemaal in haar element.

Toen Diederik belde lag ik net op die nieuwe Hema-handdoek. Ja die groene. Ja vorige week, dat weet je dus nog wel!? Lekker in de zon en met die stapel oude Nieuwe Revu’s en Panorama’s die jij nog voor mij hebt opgehaald.

Die Ischa was dus echt een viezerik Peter. Echt verschrikkelijk. Ik geloof dat hij echt heeft gehoerenloopt hoor. Het is maar goed dat ie dood is, anders had ik ‘m eens flink de waarheid gezegd. Wat een smeerlap en helemaal niet in de gaten dat ie afgeleide mensenhandel pleegde hè. Ik heb gisteren ook nog even met die knakker van de CU gebeld. Weet ik veel. Geen idee hoe die heet, maar we waren wel samen naar Zweden toch. Voor de EO. Vind het ook verschrikkelijk van Ischa. Dat pornofilter vind ik toch zo’n top-idee. Echt, helemaal mee eens. Vreselijk dat jonge kinderen zomaar geconfronteerd kunnen worden met naakte mensen. Stel je voor. Dat worden dus allemaal hoerenlopers. Later dan hè. Vooral de jongetjes. Moet er niet aan denken dat Spijker. Nou ja. Laat ook maar.

O ja, waar was ik? Op die handdoek! Beetje lezen, beetje dromen over hoerenlopers en toen moest ik opeens aan Hans Teeuwen denken. Zomaar. Nee dat weet ik ook niet hoor, maar onprettig was het niet en gelukkig lagen Spijker en Wolk toen in het zwembad.

Nou Peter, ik ga dus niet terug voor die paar honderd schoonmakers. Ik kijk wel uit en Diederik is het helemaal met mij eens. Eigen huid eerst.

Alles goed daar Peter? Ook met de kids?

Gelukkig viel de verbinding weg, maar het hele gesprek is opgenomen. Ik jok niet.

4 gedachten over “PvdA vakantietelefoon”

 1. Dit geeft aan hoe of er gedacht en gereageerd zou kunnen worden door onze volks vertegenwoordigers .En de opmerking dat ISCHA een hoerenloper was slaat op niets .De verhalen uit zijn boek hoeren ,zijn verteld door de dames zelf bij een goede fles wijn .Er was in die tijd een bordeelhouder /houdster die in haar bordeel plaats bood aan gelijk voellenden ,trans SEXUELEN zij was namelijk ook een van deze dames .Zij was normaal getrouwd en woonde boven dat bordeel maar was zelf ook daar werkzaam .Aangezien ik in die jaren snorde in het wallen gebied en zowel ISCHA als deze dames als klant had ben ik bij die sessies van de vertelde verhalen enige malen aanwezig geweest .En ik kan u vertellen dat dat lachen was .Verder heb ik nooit enig verhaal gehoord dat ISCHA ook maar een keer zelf van bil gegaan is met een van de vertellende dames Dus hierbij hoop ik dat dat sprookje daaromtrent de wereld uit is ,uiteindelijk was hij een kanjer in woord en pen ..

 2. De PvdA is een parij van draaikonten die al hun principes voor zover ze die nog hadden, zullen verraden voor het pluche. Daarvoor heb ik 30 jaar op die kl..tzakken gestemd. Nu is er een item waar ze wat mee kunnen, maar nee hoe alles voor de VVD. De SP durven ze niet. Blijkbaar te bang dat hun “macht” uitgehold zal worden, alsaof dat sinds Kok al niet gebeurd was!

 3. # 2 al vanaf 1913 werd de SDAP verweten niet echt naar een socialistische samenleving te streven.

  toch zou ik in 1948 voor de Party vd Arbeid gekozen hebben.
  Deze party werd namelijk opgericht door progressieve christenen en linksliberalen en de toenmalige SDAP.

  Zodra er echter een oligarchie en goedbetaalde functies ontstaat moet je de moed hebben om je keuze te durven herzien.

  Ook in zg communistische landen is er een ryke party top.
  misschien is de Staat het probleem en zouden talloze instituten en bureaucratien met heel wat minder kosten beter werk kunnen doen.

  Hebben we wel een eerste en tweede kamer nodig???
  Hebben we een koningshuis echt nodig???

Reacties zijn gesloten.