Persvrijheid 2.0 betekent vernietiging van informatie

De Britse overheid heeft acties ondernomen tegen de krant The Guardian om verspreiding van data van Snowden te voorkomen.

De Britse regering heeft de krant The Guardian gedreigd met juridische stappen tenzij de redactie de documenten van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden zou vernietigen of aan de autoriteiten zou overhandigen. (Nu.nl)

Er zijn daarna inderdaad onder toeziend oog van de geheime dienst GCHQ een aantal computers gemold. Bizar noemt de hoofdredacteur van The Guardian, Alan Rusbridger, de actie. Dat is het inderdaad. Denken geheime diensten en de Britse autoriteiten nog in de tijd van James Bond? Dat gegevens niet gemakkelijk gekopieerd kunnen worden op verschillende informatiedragers?

Het voorval is zeker ernstig. Een aanval op de persvrijheid is een aanval op de belangrijkste pijler van de democratie.

2 gedachten over “Persvrijheid 2.0 betekent vernietiging van informatie”

 1. Het vasthouden en trachten te intmideren middels een zeer langdurig verhoor van David Miranda, de partner van Glenn Greenwald, was volgens het sheeple-persbureau ANP ‘gegrond’. http://www.omroepbrabant.nl/?anp/2008131521223/Vasthouden+partner+journalist+was+gegrond.aspx
  Wat dat dan ook maar mag betekenen.
  Per slot van rekening was er in Argentinië een tijd dat het laten verdwijnen en vermoorden van dertigduizend mensen ook ‘gegrond’ was en in Duitsland was er ooit een tijd dat vergassen van zes miljoen mensen ‘gegrond’ was.
  Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: het Algemeen Nederlands Persbureau is – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden wellicht en in tegenstelling tot het gevoel van respectabelheid dat de naam uitstraalt wellicht – een private instelling en…de scepter wordt er gezwaaid door dezelfde vunzeling die ABN-AMRO zodanig met zijn casino-praktijken de vernieling indraaide dat de Nederlanders er nu nog voor betalen maar er wel zelf tientallen miljoenen Euro’s aan over hield: Rijkman Groenink.
  Wie de illusie heeft dat de media geen ander doel en belang hebben dan mensen naar waarheid te informeren
  is niet goed snik.
  Leest u hier wat David Miranda zelf te melden heeft en welke implicaties zijn detentie hebben voor de journalistiek in zijn algmeenheid want van de sheeple-media in Nederland zult u het niet horen:
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/aug/19/david-miranda-schedule7-danger-reporters
  Het sheeple-bureau ANP is gewoon een propaganda- en leugeninstelling zoals die in heel veel dictaturen bestaan.

 2. ” Denken geheime diensten en de Britse autoriteiten nog in de tijd van James Bond? Dat gegevens niet gemakkelijk gekopieerd kunnen worden op verschillende informatiedragers?”
  Dat denken ze natuurlijk niet, maar het gaat dan ook om de intimiderende werking. Als het niet werkt, verdwijnt opeens een van de redacteuren spoorloos. Waarschijnlijk ook ‘gegrond’.

Reacties zijn gesloten.