Paul Scheffer draait en is niet eerlijk

Paul Scheffer wil geen federalistische EU. Dat is zijn goed recht natuurlijk. Maar wat wil hij dan wel?

We moeten ontsnappen aan de simpele keuze waarin sommigen het denken over Europa willen dwingen: of een federale staat of een vrijhandelszone.

Anders gezegd: we hebben een grondwet voor Europa nodig, waarin op een limitatieve manier de bevoegdheden van de Unie worden vastgelegd. (Presseurop)

Een grondwet impliceert minimaal een federale staat. Wat draai je nou, Scheffer? Eerder al heb ik Paul Tang, inmiddels PvdA-lijsttrekker voor het Europees Parlement, bekritiseerd (Tang met varken). Ook hij probeerde met een sluwe truc het dilemma van de keuze voor een federatie te omzeilen, hij pleitte voor een pluriform Europa.

Maar soit, zo ken ik de PvdA’ers echt: draaiend en onoprecht.

1 gedachte over “Paul Scheffer draait en is niet eerlijk”

  1. Voor alle duideijkheid, het Verdrag van Lissabon is een oorspronkelijk afgewezen Agreement ‘on’ Europan Union. Niet the European Union. The European Union bestaat niet.Met een nieuwe ´grondwetloopt he niet zo’n vaart. Doormodderen met de riemen die je hebt volgens de zgn. “Spaak-mhode”. Het betere achterkamertjeswerk. Zoals Juncker al omschreef in Der Spiegel 1999/52, “Der Brüsseler Republik”. Nog steeds opvraagbaar.

Reacties zijn gesloten.