Parti Socialiste bont en blauw geslagen bij Franse gemeenteraadsverkiezingen

Fransen hebben het gehad met François Hollande. Zijn beleid werkt niet. Er is een simpele reden voor.

De Brusselse begrotingsregels dwingen tot ingrijpen in de Franse staatsfinanciën.
(Volkskrant)

Hollande had evenwel een andere, een sociale politiek beloofd. Zijn onvermogen daartoe laat zijn laatste restje geloofwaardigheid wegdruppelen.

Op Krapuul wordt het gemiddeld zowat iedere maand uitgelegd. Een zelfstandig economisch beleid van een EU-lidstaat is onmogelijk. Brusselse bureaucraten bepalen de hoofdlijnen. Het is niet meer dan terecht dat de Franse sociaal-democratie de rekening krijgt van haar stalinistische (socialisme in één land) eigenwijsheid.

11 gedachten over “Parti Socialiste bont en blauw geslagen bij Franse gemeenteraadsverkiezingen”

 1. Het grootste verwijt van eigen kant tegen Hollande is dat hij de politiek van Nicolas Sarkozy (de vorige Franse President – die een soort neoliberaal a la onze VVD-is) nu aan het voortzetten is. Frappig: een socialist – tevens wannabe neoliberaal. Dit is echt om te brullen.
  Marine le Pen wees hem aan in de televisie interview vandaag, net als de Nieuwe premier Wals als ultraliberaal, wiens bezuinigingspolitiek totaal gefaald is.

  Niet dat bezuinigingspolitiek geen positieve werking heeft op een accountantsrekening, in dit geval de Staatsrekening. Doch bezuinigingen verslijten, vermoeien en demoraliseren de burgers die op een gegeven moment helemaal zat zijn en willen iets anders.

  Dit verklaart het verlies van de Socialisten in Frankrijk.

 2. Tevens komt in Italië frisse wind waaien – de jonge Italiaanse Premier Matteo Renzi heeft een ommezwaai aangekondigd en wil een nieuwe economische weg ingaan.
  Afscheid nemen van de harde bezuinigingsmaatregelen die regelrechte sociale afbraak betekenen en hebben de hele maatschappij in een hel gestopt.

  Hij gaat de bezuinigingspolitiek zover mogelijk in de prullenbak gooien en wil aan een toekomst werken waar de economie gestimuleerd wordt omdat nu ook de kinderen beginnen te begrijpen dat de Europese economieën zullen niet vanzelf op gang komen.

  Matteo Renzi is van plan om tegen onze Hollandse opvattingen ook miljarden in de economie te gaan stoppen om de werkloosheid te doen verminderen en zeker een push aan de economische bedrijvigheid te geven.

  Wordt vervolgd.

 3. ” Het is niet meer dan terecht dat de Franse sociaal-democratie de rekening krijgt van haar stalinistische (socialisme in één land) eigenwijsheid ”

  Wat een ontstellend stompzinnig geleuter, ik ga niet eens uitleggen waarom, zonde van mijn tijd.
  Wat je allemaal uit de kast haalt om je pro-EU standpunten erdoor te krijgen werkt op mijn lachspieren. Heb je al een stemadvies?

 4. Het rommelt nu overal. Gaan die verkiezingen op 22 Mei straks nog wel door?

 5. Het is gewoon een enge bedoening daar in Frankrijk. Ze hebben een Partie Napoléoniste nodig daar. Met een Bonaparte aan de leiding.

 6. @nexus 10:29,

  Grofweg zijn twee scenario’s denkbaar.

  Het eerste is het meest plausibele. De eurocrisis is voorlopig nog niet ten einde en Renzi moet met hangende pootjes zijn onmacht erkennen. Brussel dwingt hem tot opnieuw bezuinigen, net als bij Hollande.

  Het tweede onwaarschijnlijke scenario is dat economische krachten van buiten de EU de wereldeconomie aanzwengelen. Als dat gebeurt, is het zaak om ook in de EU de investeringen op te voeren om te profiteren van de aantrekkende economie. Dan zullen meer EU-landen hun bezuinigingskoers afzwakken en gaat Renzi mee in de flow.

  Wordt vervolgd inderdaad.

 7. als de wereld economie verbeterd wat gaat ons zuinige calvinistische landje dan doen???

 8. Hollande is dus een soort PVDA’er gebleken. Een voortzetting van het Franse VVD beleid van zijn voorganger.

  Overigens even offtopic.

  Een plus punt van dit kabinet is dat oldtimers eindelijk van de weg gaan. En als je ze ook ziet. Als het nu oude Ferrari’s, Porches of andere bijzondere wagens waren. Maar nee. Het zijn voor 99% gewoon vierkante bakken op wielen. Koekblikken. Heel goed dat een keer het milieu belangrijker wordt gevonden dan autootjes TOET! TOET!. Het type mens dat er ook bij hoort volkomen gestoord.

  Maar goed nu gaat Le Pen daar dus groot worden in Frankrijk. Nou dan weet je het wel. ——-> afgrond rechtsaf zoals gewoonlijk.

Reacties zijn gesloten.