Pamela Geller ziet in opstand Tunesië en Egypte een Islamitisch complot

De New Yorkse haatblogster en beroepsislamofoob Pamela Geller, vriendin, promotor en sponsor van Geert Wilders en de English Defence League, vindt de opstand in Egypte en Tunesië maar niets.

In de steunbetuiging van Yusuf Al-Qaradhawi van de Internationale Moslim Broederschap ziet zij het bewijs, dat de onrusten in Tunesië en nu in Egypte worden beïnvloed door fundamentalistische moslimextremisten. Volgens haar willen die overal in het Middenoosten ‘beachheads’* mogelijk maken om de jihad te ondersteunen. Ook FoxNews riep een paar uur terug dat Al-Qaeda zich mengde in de onrusten, dus Geller staat niet alleen in haar waanvoorstellingen.

Al-Qaradhawi heeft namelijk gezegd dat tradionele Islamitische wetten en gebruiken weer moeten worden toegestaan in Tunesië zoals het dragen van hijab en dat de ultieme jihad die is die strijdt tegen de tyrannen in eigen land, niet tegen vreemde mogendheden. Want Allah zal de onderdrukkers straffen als het volk zich laat leiden door de Islam. Al-Qaradhawi riep ook de politie op niet te schieten op demonstranten.

Geller spreekt al van een ware nachtmerrie voor Amerika en sneert nog een keer naar Imam Rauf, de initiatiefnemer van het Park51 project in New York voor een Islamitisch multicultureel centrum, waartegen Wilders op uitnodiging van Geller scandeerde. Het wachten is op Wilders’ stellingname over de ontwikkelingen in Tunesië en Egypte.

Geller’s blog

* Een beachhead is een strand waar een militaire landing plaatsvindt en waarvandaan een militaire operatie wordt uitgevoerd. Zoals in Normandië in 1944.

5 gedachten over “Pamela Geller ziet in opstand Tunesië en Egypte een Islamitisch complot”

 1. Tja Iman Faizal is half Egyptisch en Moslim dus moet hij wel schuldig aan X , Y , en Z zijn …
  De Zionistische bezetters van Palestina ( “israel “) zijn natuurlijk dol op Mubarak …. help hun altijd fijn met het uithongeren van Gaza ..

 2. Vanmiddag was er op Politiek24 een aflevering van de talkshow vanuit het EU-parlement in Brussel, met EU-parlementsleden. Dat zijn er niet zoveel, dus je ziet meestal dezelfde mensen. Ook nu weer, Judith Sargentini en Wim Van de Camp en het PVV-lachebekje Barry Madlener.
  Die laatste wist over de situatie in Tunesië en Egypte te vertellen dat het reden was tot grote zorg, want voor dat je het wist hadden die Arabieren een islamitische republiek uitgeroepen, en daarmee was je als Europa in feite verder van huis dan in de huidige situatie. Want voor moslims en Arabieren betekende democratie nu eenmaal niet wat het voor ons westerlingen betekent.

  Dit is het, min of meer, wat ik ook van Wilders verwacht.

 3. Goed verslag, Walter.

  Uiteraard, de randdebielen van uiterst-rechts worden een beetje zenuwachtig dat hun samenzweerderstheorien telkens afbrokkelen.

  Zie ze nu peentjes zweten nu dat de wereld wakker geschud word door honderduizenden die democratie willen en tegen fascistische dictatoren ageren.

 4. Het is mogelijk dat Islamisten deze revoluties kapen. In Iran was de opstand tegen de Shah ook eerst een algemene opstand en niet een Islamistische. In Egypte is het Moslimbroederschap al heel lang oppositie aan het voeren op allerlei manieren. Er zullen zeker wel leden van het Moslimbroederschap meedemonstreren maar dat betekent nog niet dat zij er achter zitten.

  Het ziet er nu naar uit dat mensen vooral meer vrijheid willen. Dat komt zeker niet over als een Islamistische actie.

  Uiteraard hoop ik dat dit uitloopt op een daadwerkelijk democratiseringsproces. We zullen zien.

Reacties zijn gesloten.