Overzicht puur populistische propaganda van de PVV

Collega Sofia van der Linde geeft met haar artikel van 10 februari (2011) en haar aanvullende commentaren een goed beeld van de mitsen en maren van het juridisch bestel in Nederland.

Het kwalijke van Wilders en trawanten is volgens mij dat zij zich nu verheven voelen boven enige vorm van moderatie. De grote leider/lijder vecht namelijk voor de recht van alle PVV’ers om u en mij te beledigen. En zoals het wel vaker gezegd wordt, is het hek van de dam als men kritiek levert aan de PVV. Zij redeneren dat je ze moeilijk als nazi’s en fascisten kunt neerzetten; zij zijn immers voorstanders van een Joods-Christelijke cultuur, en ze steunen Israël. Bovendien steunen 1.5-2 miljoen mensen de PVV, dus dat kan nooit fout zijn. Maar het is wel degelijk een feit dat de PVV een foute club is.

Hieronder volgt een “helicopter-view” overzicht van het sinistere karakter van de PVV:

1. De PVV is de enige politieke partij naast de nazi’s die een informatiefilm maakte over een geloof. De nazi’s hadden “Der Ewige Jude”, de PVV heeft Fitna. Wilders gebruikt dezelfde methodiek als Hitler, inclusief het “exposeren” van haatverzen. Hitler gebruikte versen uit de Talmoed, Wilders gebruikte verzen uit de Koran. Zie hier mijn diepte-analyse van deze vorm van indoctrinatie.

2. Wilders heeft in 2009 een interview gegeven aan Michael Savage. Naar mijn beste weten wist Wilders dondersgoed dat zijn vriend Savage in een uitbarsting tijdens de uitzending van zijn populaire radioprogramma woedend riep over moslims, “er zijn 1 miljard moslims, vermoord er 100 miljoen, dan blijven er 900 miljoen over”. Zie hier het artikel: Wilders en Savage, de Man die 100 miljoen Moslims wil doden.

3. Wilders hamert keihard over de op handen zijnde islamisering. Maar dit is wat ik noem 3xP: “Puur Populistische Propaganda”. Recente onderzoeken/schattingen hebben namelijk duidelijk aangetoond dat het niet zo’n vaart zal lopen met de islamisering van Europa en het Westen. Zie hier mijn artikel over de cijfermatige mythe van Islamisering, en zie hier een commentaar van collega DarkSkyWise en hier een commentaar van vandyke met relevante (doch ietwat afwijkende) gegevens die overigens aantonen dat de aantallen voor Nederland zelfs lager zijn dan in het door mij aangehaalde onderzoek.

4. Met betrekking tot Wilders’ waarschuwingen voor de gevaren van de Islam kan met stelligheid worden vastgesteld dat zijn retoriek praktisch eender is als die van Hitler. Zie hier een artikel waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen de “Verjudung” indoctrinatie en Wilders’ indoctrinatie van Islamisering. en een ander artikel, genaamd “De Gematigde Moslim en Gematigde Jood Problematiek volgens 2 Krijgsheren”.

Voor meer onderzoeks/vergelijkingsmateriaal kunt u kijken bij https://krapuul.nl/author/neal-lachman/ en uiteraard bij mijn collega’s, die kunt u vinden in de “about” sectie van deze website. Ook zal ik trachten hieronder een update bij te houden met zeer interessante artikelen van mijn collega’s, zodat u ze allemaal op een plek kunt vinden. Dus kom regelmatig terug naar deze pagina voor updates.

14 gedachten over “Overzicht puur populistische propaganda van de PVV”

 1. Aan alle gekrijs van Blonde Greet en consorten hoor je dat ze teren op angst, onvrede en ongenoegen. Om te groeien moeten ze dus nog meer mensen bang en/of ontevreden maken. Waarheid is daarbij niet relevant en bewijsmateriaal is het breiwerk van linkse hobbyisten dus dat moet je wantrouwen of negeren. En dat in één van de meest welvarende landen ter wereld. Zielig, in- en intriest.

 2. Kijk mij ’s lef hebben, dat is Wilders. Het jongetje in de klas dat continu de meester het bloed onder de nagels weghaalt. De Islam is een een krachtig stuk gereedschap, je kan er de held tegen uithangen zonder dat je resultaat hoeft te laten zien. Wilders vecht tegen een door hemzelf gevouwen papieren tijger. De stemmers die graag het vriendje van het irritante knaapje willen zijn, denken dat hij met de Islam de mensen in hun stad bedoelt waar ze bang voor zijn.

 3. Misschien appeleert het wel aan de spanning die we allemaal wel kennen van het “belletje trekken”. Behoorlijk irretant gedrag, liefst uitgevoerd tegenover zwakkere of oudere mensen (die waren niet zo vlug bij de deur en stonden niet achter de deur te wachten om je te pakken) en snel wegrennen als ze je in de gaten kregen, op naar de volgende deur.

  PVV, de belletjestrekkers van de Nederlandse politiek

 4. Wilders is ook lucht. Hij telt alleen mee omdat hij stemmen vertegenwoordigt. “Pay no attention to that man behind the curtain” Wilders zelf is grappig, zijn onvrede is een ander instrument. Om Wilders te ontluchten moet je hem niet woedend aanvallen, want dat vindt men vooral leuk, “Daar heb je dat zure links weer”. Het gordijn wegtrekken, dat is de remedie.

 5. @ #3
  “PVV, de belletjestrekkers van de Nederlandse politiek”

  Lol, in mijn ogen zijn ze meer dan alleen belletjestrekkers. Belletjetrekken is nog redelijk onschuldig maar wat de PVV doet (het ageren tegen en maken tot zondebok van minderheidsgroeperingen) is dat zeker niet. Voor mij is het: PVV, de xenofobe en extreem rechtse vandalen v.d. Nederlandse politiek.

 6. @ Ram:

  Ze klinken xenofoob en extreem rechts, maar de afgelopen maanden Bruin 1 laat ook zien dat hun stemgedrag in de Tweede Kamer gericht is op behoud van pluche. Zolang ze geen meerderheid hebben blijft het veel geschreeuw, weing daadkracht en zorgen dat ze de rit uitzitten.

 7. Het gros van de mensen in het land die zich voor de PVV in zetten zijn amper met Islam bezig. Ze zijn ontevreden, en denken problemen sneller te kunnen fixen dan de zittende politici. In grote steden is er natuurlijk wel cultuur-problematiek.
  Wilders trekt stemmen omdat zijn kuif herkenbaar is, hij simpel denkt en spreekt, zich niks van mores aantrekt, weet wie de vijand is en gaat die hard aanpakken. Hij heeft een kop als een stripfiguur, herkenbaar maar karakterloos en dus in te vullen met wat de kijker maar wenst.
  Als bij-effect van zijn strijd om de stemmen neemt de polarisatie in het land toe, het is kwalijk dat hij daar geen verantwoording voor neemt.

 8. Ik kom toevallig bij deze site uit, maar wat een verschrikkelijke topics hier. Brrr. Komen jullie ooit buiten op straat? Weten jullie wel wat er speelt in de grote steden? Stop met het luisteren naar de staatsmedia en ontwaak uit een diepe slaap. Wilders heeft gewoon gelijk wat criminaliteit en straattuig betreft. Trouwens, de PVV heeft veel meer punten dan alleen het immigratiebeleid, kijk daar ook eens naar. Ik stem op de PVV en daar ben ik trots op.

 9. Beste @ Wilders-stemmer:

  Ik denk dat de meeste reageerders op deze site prima op de hoogte zijn van het PVV programma. Hier wordt namelijk naar de inhoud gekeken en met feiten gepareerd.

  Uit het PVV verkiezingsprogramma: “De massa-immigratie bereikt jaar op
  jaar een triest record en zal de komende jaren alleen nog maar verder exploderen. Criminaliteit
  tiert welig.”
  Terwijl cijfers van het CBS laten zien dat er geen sprake is van massa immigratie, er al helemaal geen toename is van het migratiesaldo en de criminaliteit al sinds 2004 aan het dalen is.

  Waarmee ik op geen enkele wijze de criminaliteit bagitaliseer, ik geef alleen aan dat de realiteit anders is dan de heer Wilders wil doen voorkomen.

 10. @Wilders-stemmer
  De Euro heeft het moeilijk, China krijgt overal in de wereld voet aan de grond, de olievoorraden raken op, de visstand keldert, er is nog steeds geen goed economisch systeem, de vergrijzing komt eraan, het verkeer loopt vast, klimaatverandering zorgt voor wereldwijd voedseltekort, Nederland moet meer aan waterhuishouding doen en de PVV maakt zich druk over hoofddoekjes op buslijnen door Noord-Holland. De leider is verwikkeld in een paranoide strijd met een oud boek. Zo iemand leidt het land de woestijn in. Ik geloof niet in zijn aanpak om de verschillen maar te blijven uitvergroten, en ik geloof ook niet in het nut van caviapolitie.

 11. Pingback: "Dus kostbaarheden joden afgepakt voor eigen bijdrage verblijf?" - Dailywise

 12. Pingback: “Dus kostbaarheden joden afgepakt voor eigen bijdrage verblijf?” – Politicas

Reacties zijn gesloten.