Oproep Melkhuisje Nieuw Leven in Amsterdam-Noord te redden

De naam verwijst naar een keten van zelfbeherende bedrijven onder het vaandel van Gemeenschappelijk Grondbezit, opgericht aan het begin van vorige eeuw en langzaam uitgedoofd. Het nieuwe leven van een speciale weg naar het socialisme (volgens mij de enige werkzame, maar dit bepaald niet terzijde) was uitgeblust.
De laatste melkslijterij onder die naam dreigt te bezwijken door de uitverkoop van B&W van Amsterdam aan de rijken die geen boodschap hebben aan monumenten van de arbeidersbeweging. Maar er loopt een petitie:

Wij vragen de steun van alle Amsterdammers. “Teken de petitie waarin we samen het gemeentebestuur, Ymere en Dura Vermeer vragen het interieur van gemeentelijk monument Begoniastraat 6 huis te laten zoals het in 2019 bij toeval werd gevonden. Krab het patina van de tijd er niet af!”.

Er is haast bij. Het authentieke interieur van Melkinrichting “Nieuw Leven” (1919) is al onttakeld voor herstelfundering. Binnenkort wordt het veranderd, overgeverfd en verstopt achter wandborden. Het verdwijnt dan voorgoed achter de voordeur van gladgestreken koopwoning. Mét goedkeuring van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam!

Zie verder hier.
De uitgelichte afbeelding is ontleend aan genoemde site.