2 gedachten over “OM officieren proces Wilders hoeven niet vervangen”

 1. Nou, dit is gewoon een kwestie van regels, begrijp ik: de rechters hebben niet de bevoegdheid het OM te vertellen wie de zaak doet. Het OM is één partij, vertegenwoordigd door officieren die zij zelf kiezen.

 2. Dit is inderdaad een politiek proces geserveerd met een flinke dosis klassenjustitie. Er is namelijk al van hogerhand besloten dat Wilders niet veroordeeld mag worden. Daarom doet het OM diens best niet. Het is schokkend dat dit zo openlijk gebeurd.

  Bij Hofstad proces en het Piranha proces zag je precies het omgekeerde. Daar wrong men zich in alle juridische bochten om een handje vol radicale schlemielen hele hoge straffen op te leggen.

  In beide gevallen zijn wetsvoorstellen gedaan naar aanleiding van deze processen en tijdens deze processen. In beide gevallen wordt er zoveel mogelijk indirecte druk uitgeoefend op de rechterlijke macht om de gewenste uitkomst te krijgen.

  Probeer je eens het proces tegen Wilders voor te stellen met een OM dat even gemotiveerd was als tijdens de processen tegen Samir A.

  Dezelfde mensen die “gedachtenpolitie” roepen als het om Wilders gaat wilden indertijd wel alles wat Samir A. ooit had gezegd of geschreven als aanzet tot terrorisme of als plan voor een aanslag bestempelen.

  Probeer ook in gedachten te houden dat iemand met Samir A’s persoonlijkheidsstructuur prima in de PVV zou passen als hij een autochtone Christelijke fundamentalist was geweest met een kort lontje en foute vrienden. Bekijk dat filmpje nog een keer waar Samir A. een journalist tegen de vlakte slaat. Denk dan even aan de recente escapades van Brinkman, Hernandez en Gidi Markuszower. Het verschil zit hem echt in de details.

Reacties zijn gesloten.