Om de niet-bestaande markt te redden moet hij even opgeheven worden

Mag ik van u van de “Bevordering van de marktwerking” de “Prijsdaling na invoerverbod door Rusland”?
Nee, die zit niet in het kwartet. Het liedje wordt steeds schriller en ongeloofwaardiger, maar het geeft niet want de dames en heren zitten toch op het pluche en er is zo goed als geen partij die niet meezingt in het valse koor.

De Europese Commissie trekt in eerste instantie 125 miljoen euro uit voor de tuinbouwers die getroffen zijn door de sancties van Rusland en het Russische invoerverbod op hun producten.

De keuze is: dan maar niet oogsten, of gratis uitdelen (wat heet gratis…). Of voedselbanken extra bedeeld zullen worden is niet bekend. De PvdA-staatssecretaris die ook alweer overal verstand van heeft juicht het toe:

“Dit is de juiste stap voor nu”, reageert Dijksma.

“De situatie voor groente- en fruittelers is ook in ons land het meest urgent. Het is dus belangrijk dat er direct actie wordt ondernomen op de markt voor onder meer appels, peren, tomaten en paprika’s.”

Das geht ja alles so seinen marktwirtschaftlichen Gang.

1 gedachte over “Om de niet-bestaande markt te redden moet hij even opgeheven worden”

  1. En de belastingbetaler mag de steunmaatregelen à 125 miljoen euro ophoesten. Wat wil onze politieke elite in hemelsnaam bereiken? Het inlijven van Oekraïne in het westerse kamp door middel van sancties tegen Rusland? Zelfs de meerderheid van reaguurders op rechtse websites gelooft er niet in.

Reacties zijn gesloten.