Nu ook verplicht normaal werk tegen bijstandsuitkering te verrichten

Het digitaliseren van patiëntengegevens.  Uitermate nuttig werk – mits goed beveiligd natuurlijk – dat je graag zorgvuldig gedaan ziet worden, en waarvoor je graag competente, gemotiveerde mensen aantrekt, die je graag een fatsoenlijk salaris betaalt.

Daarom laat je dit dan ook gedwongen uitvoeren door bijstandsgerechtigden.

“Het is opmerkelijk dat er kennelijk bij mensen het sentiment leeft dat bijstandsgerechtigden niet geschikt zouden zijn om met dit soort gegevens om te gaan”.

Aldus de woordvoerder van het Martini Ziekenhuis te Groningen.

Nee neo-liberale zakkenwasser, de verontwaardiging zou niet het feit moeten gelden dat je dit werk door (verondersteld) incompetente werkelozen laat doen, maar dat je een dergelijk volstrekt volwaardige taak überhaupt niet via een normaal betaalde baan laat uitvoeren!

Als u nu denkt dat dit soort rabiate denkbeelden alleen leven bij dictatortjes in hun eigen ziekenhuis, dan heeft u het mis. Ook kamerleden en wethouders vinden dit alles volkomen normaal. Als u nu wederom denkt dat het dan uitsluitend rechtlijnig denkende stompzinnige rechtsidioten betreft heeft u het wéér mis: het betreft bijvoorbeeld ook PvdA’ers zoals John Kerstens (Tweede Kamer) en Jan-Willem van de Kolk (PvdA-wethouder te Stadskanaal) die er werkelijk helemaal geen been in zien om volkomen normaal werk tegen bijstandsuitkeringen gedwongen uit te laten voeren. Nou ja, bij nader inzien had u dus eigenlijk gewoon wél gelijk als u dacht dat het om rechtlijnig denkende stompzinnige rechtsidioten ging. Dat u voortaan even weet op wie u stemt voor het eerlijke verhaal. Ik heb hier namelijk niks over gehoord in dat eerijke verhaal van Diederik Samsom.

Ik stel voor dat de woordvoerder van het Martiniziekenhuis te Groningen, John Kerstens en Jan-Willem van de Kolk ontslagen worden, en alleen een uitkering krijgen als zij hun huidige werk fullime blijven doen. Ik zeg: dit concept gaat ons compleet uit de economische crisis helpen waardoor mensen als Loek Hermans, Ton Elias, Mark Rutte, Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Neelie Kroes volledig verzekerd van een waardevast pensioen rustig kunnen gaan slapen. Dit zouden wij allemaal moeten willen.

9 gedachten over “Nu ook verplicht normaal werk tegen bijstandsuitkering te verrichten”

 1. Ik ben het helemaal met je eens. Dergelijke opvattingen zijn niet alleen vunzig omdat ze getuigen van een gigantische minachting jegens mensen in de bijstand en jegens de gezondheidszorg in dit geval…ze zijn ook levensgevaarlijk en je kunt er gif op innenmen dat dit soort klootzakken als die woordvoerder, Kerstens, van de Kolk etc. doden gaan veroorzaken als gevolg van dit soort smerigheid.

 2. Ach, het volgt wel een zekere logica in de Marktwerkende Zorg. Benieuwd wanneer de eerste specialisten ontslagen worden en via de BV Dwangarbeid Nederland weer aan de slag kunnen. Een enorme kostenbesparing.

 3. nu het duidelijk is dat er rechtsdenkende klootzakken by vroeger linkse partyen zitten, zouden er ook linksdenkende mensen by rechtse partyen kunnen zitten?

 4. Rechts blijft ondanks al het falen aan de touwtjes trekken.

  Typisch ook Nederlands. Overal willen de mensen nu eens eindelijk een echt sociaal bewogen regering maar niet hier. Nederland de anus van the USA.

  Hier kijken we uit naar een nieuwe republikeinse Ronny Retard Reagan die onze Markie Markie Mark Rutte kan helpen aan het verder verkankeren van Nederland naar een nieuwe diepte punt. En dat is met de PVV.

 5. Ze krijgen het toch voormekaar zo langzamerhand ,dit is de voorbode naar 20%salaris verlaging .Binnenkort mag u indien u rond wil komen twee of drie banen nodig hebben om alle lasten te kunnen betalen .Indien die banen er zijn natuurlijk .Want dat is de opzet ,RUTTE kijkt nu vast hoe of dat werkt in AMERIKA .Nou de voedselbank hebben we al ,voedselbonnen komen er aan .Met dank aan de ELITE .

 6. Maar het UWV heeft dan weer wél vijfentwintig (25!) nieuwe ‘vacatures’ (overigens géén Fte’s), om de 200.000 nieuwe inschrijvingen (voor een uitkering) te verwerken!

  Vlak dat niet uit! Een prima balans!

  _

  Spijker op z’n kop, Laurent:

  “Nee neo-liberale zakkenwasser, de verontwaardiging zou niet het feit moeten gelden dat je dit werk door (verondersteld) incompetente werkelozen laat doen, maar dat je een dergelijk volstrekt volwaardige taak überhaupt niet via een normaal betaalde baan laat uitvoeren!”

  Toen ik het gelinkte artikel een aantal dagen terug las, moest ik toch wel even héél hard vloeken. Mijn niet-gelovige buren kunnen wel gedacht heben dat de Satan in mij was gekomen.

 7. @1, dit soort beleid heeft al dodelijke slachtoffers gemaakt. De ene na de andere zelfmoord, of erger nog, (een deel van een) gezin vermoordt – vanwege ‘een financiele dispositie’, vaak vanuit wanhoop door ontslag.

 8. Ik stel voor als een kamerlid weer eens een goedbetaalde baan krijgt van zijn medefraudeurs de opengevallen plaats wordt ingenomen door iemand met een uitkering. Uiteraard tegen een 2e kamer salaris. En dus deze opengevallen plaats niet in laten nemen door een paljas welke al een goedbetaalde baan had! Bij 2e kamer verkiezingen alvast mededelen wanneer verkozenen of andere sujetten een ministerspost nastreven een van de eisen is minimaal een jaar op bijstandsniveau betaald worden als minister om ervaringsdeskundige te worden! Een andere heel goede maatregel zou kunnen zijn om lijfstraffen in te voeren voor sjoemelende, frauderende en liegende politici! Tot slot lijkt het mij wenselijk om bij voorbaat lieden welke lid zijn van de VVD, PVDA, eventueel de doctrine van de PVV onderschrijven, of overwegen het te worden of te gaan doen, deze lijfstraffen te laten ondergaan. Zeg maar, als voorzorg want we kunnen er gevoeglijk vanuit gaan dat deze lieden van nature zullen sjoemelen, frauderen en liegen! Bij PVVers zit het gewoon in de genen.

Reacties zijn gesloten.