Nieuwe voorstellen van Griekenland zijn bizar

Nou, de deadline zoals gesteld door de EU is gehaald: voor 00.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag waren de nieuwe voorstellen door de Grieken ingediend en zo werd voorkomen dat de EU het land om 00.01 uur vrijwel direct failliet zou laten gaan.
U kunt alle voorgestelde maatregelen hier lezen (vanaf 0.55 uur).

oxi-545x330Deze kunnen toch niet waar zijn? Het geheel gaat nog veel verder dan waar de 61% van “OXI” zich fel tegen keerde. Op wat flutdingetjes na zijn vrijwel alle eisen van de EU geaccepteerd. Een hele lijst maatregelen van het soort waar Guy Verhofstadt, Hans van Baalen en Dijsselbloem natte dromen van krijgen.

Dit gaat in Griekenland geheid gedonder geven.

Zo valt onder punt 10 te lezen:

Privatisation: The authorities will complete all government pending actions including those needed for the regional airports, TRAINOSE, Egnatia, the ports of Pireaus and Thessaloniki and Hellinikon.

Take irreversible steps for the sale of the regional airports at the current terms with the winning bidder already selected.

Om over de verhoging van de BTW en de pensioenleeftijd nog maar te zwijgen. Het land in de ramsj en de mensen zoeken het maar lekker uit. Wat is er gebeurd dat Tsipras dit vod met liberale drollen durfde in te dienen? Of is het een politiek strategische zet? Weet hij dat het Griekse parlement dit hoogstwaarschijnlijk niet zal goedkeuren? Koopt hij zo wat extra tijd in de verlenging? Politiek, ik hou er niet van.

1 gedachte over “Nieuwe voorstellen van Griekenland zijn bizar”

  1. Pingback: Wil je een betere wereld? Kijk dan niet meer om 8 uur ‘s avonds naar Gelauff’s NOS-voorleeshalfuurtje | Krapuul

Reacties zijn gesloten.