next.checkt is erg lankmoedig met beoordelen asielbeleid Leers (CDA)

Leers beweerde vorige week dat het asielbeleid onder zijn ministerschap niet strenger is geworden. Dûh! Liegebeest. next.checkt heeft een en ander uitgeplozen en beoordeelt de bewering van Leers dat het beleid niet strenger is geworden als half waar. Dat is dus niet helemaal de waarheid, meneer Leers! Zelf vind ik dat next.checkt erg coulant is met de beoordeling en omdat Leers nog niet alle stiekeme plannetjes heeft kunnen uitvoeren, komt het op een half waar. Als hij alles had kunnen uitvoeren en door de Tweede Kamer had gekregen, hadden we weer alle internationale organisaties op op ons dak gekregen

Leers heeft helemaal naar het pijpen van Wilders gedanst als het gaat om asielzoekers, wij hebben het goed in Nederland en dat andere mensen in een oorlogsgebied wonen, of grote armoede kennen (zo erg dat ze er de hongerdood sterven), dat is hun eigen keuze. Hoezo zou dat dan ook onze verantwoordelijkheid nog zijn? Laten ze het lekker zelf uitzoeken, de stumperds. Zo denkt Wilders, hoewel, denkt deze man wel? Krijgt hij niet gewoon zijn input ergens vandaan en herhaalt dat gewoon? En Leers van het CDA doet dat ook weer braaf, gewoon herhalen dat het allemaal gelukszoekers zijn.

En dan is mijn vraag: “Wat is daar mis mee?” Waren en zijn die Nedelandse boeren die naar Canada en Australië zijn gegaan, ook geen gelukszoekers? Waarom mogen mensen uit andere landen niet proberen hier een bestaan op te bouwen? Waarom moeten mensen die gestudeerd hebben en hierheen vluchten in een AZC gaan zitten niksen? Voor jaren? Of worden dan op straat geschopt omdat ze niet uitgezet kunnen worden. Zo ga je toch niet met mensen om? Zeker niet met mensen met trauma’s! Als er een Nederlander een scheet dwars zit, dan moet hij/zij er mee op TV en huilen alle kijkers mee, want o zo erg, dat die scheet dwarszit. Deze mensen hebben verschrikkingen meegemaakt die wij ons niet voor kunnen stellen en toch doen we er heel makkelijk over.

Net als toen de joden uit de vernietigingskampen terug kwamen. Ze hadden het toch overleefd? Nou dan, niet zeuren. Je huis terug? Hoezo, ik woon hier al heel lang en leuk en jij vindt vast wel weer een ander plekje, er is hulp genoeg. Zo zijn er altijd al mensen geweest die hun hoofd afkeerden van mensen in nood.

Maar gelukkig zijn er ook nog mensen die mensen in nood wél zien staan en ze wel willen helpen. Ook in Nederland!