Nederland is te klein voor Wilders

Wilders wil graag de leider worden van Europees populistisch rechts. Dat hij daar een groot deel van zijn vroegere standpunten voor opzij moet zetten doet er niet toe. Hij is de meester van het populisme. Als een groot deel van de Europeanen zich wil blijven vastklampen aan hun natiestaat, dan wil Wilders hen wel Europees verenigen op hun anti-Europisme.

Hij weet dat zijn potentiële electoraat blij is dat het tot tien kan tellen, maar iets dieper nadenken, contradicties – voor zover men weet wat dat betekent – ontdekken, dat is te hoog gegrepen. Redeneren met de onderbuik en er bruine troep uitkrijgen is logisch voor hen.

Daarom, als je tegen Europa bent, verenig je dan Europees. Wilders is je leidsman. (NOS)

10 gedachten over “Nederland is te klein voor Wilders”

  1. @1 Eerder UZI, Union International des Zombies. De afkorting is irgendwie toepasselijker.

  2. Mooi , volgens mij zit hij al op zijn Peter-Principle grens met Nederland , dus geen betere grote leider dan een falende grote leider .. Je kan je niet voorstellen hoeveel schade iemand wiens intelligentie wél die van een schaamluis te boven gaat zou kunnen doen ..

  3. Wilders is megalomaan maar dat zag je ook bij andere rechtsen zoals Hitler en Stalin. Stalin ? JA rechtse gluiperige reagluurders. Dat lees je goed. Stalin heeft veel meer rechtse streken dan linkse. Hij buiten zijn plebs ook uit en was moordadig. Dat is rechts gedrag in optima forma.

  4. @2 Cornelis,

    UZI is heel mooi. Ook in verband met de Israëlische link.

  5. @7 Yep, al bedoelde ik natuurlijk Union des Zombies Internationales te schrijven.

Reacties zijn gesloten.