Minister van Arbeid VS Alex Acosta treedt af

Minister van Arbeid van de VS Alex Acosta treedt af, nu zijn uitermate dubieuze behandeling van de zaak Jeffrey Epstein van tien jaar geleden opnieuw in de belangstelling is komen te staan. Dit gebeurde na Epsteins recente arrestatie, wederom op verdenking van zoiets als vrouwenhandel (wat in het Engels sex trafficking wordt genoemd) en het bezit van kinderporno.

Tien jaar geleden maakte Acosta een deal met Epstein waardoor deze slechts iets meer dan een jaar ‘gevangenisstraf’ kreeg, waarbij hij het grootste deel van de tijd bovendien in een kantoor buiten de gevangenis mocht werken.

Saillant detail bij dit alles is natuurlijk dat Trump ooit dikke vrienden met Epstein was, en zelfs in direct verband met diens praktijken is gebracht in de zaak Katie Johnson (een alias), die beweerde op dertienjarige leeftijd door Epstein en Trump te zijn verkracht. Die zaak heeft ze wel laten vallen, naar verluidt vanwege bedreigingen. Als u de beschuldigingen van Katie Johnson aan het adres van Epstein en Trump in detail wilt nalezen kan dat hier.

Niets is bewezen in die zaak, maar Trump is niet de meest onwaarschijnlijke figuur om schuldig te kunnen zijn aan dit soort zaken. Alleen al vanwege zijn ronduit weerzinwekkende opmerkingen over zijn eigen dochter toen die nog minderjarig was, maar in elk geval was hij ook gecharmeerd van Epsteins voorkeur voor wat we dan maar eufemistisch ‘zeer jonge vrouwen’ zullen noemen:

 “I’ve known Jeff for 15 years. Terrific guy. He’s a lot of fun to be with. It is even said that he likes beautiful women as much as I do, and many of them are on the younger side. No doubt about it – Jeffrey enjoys his social life.” (Business Insider)

De carrière van willekeurig welke politicus dan ook in een enigszins normaal land zou volledig voorbij zijn bij ook maar een zweem van dergelijke beschuldigingen, maar niet die van Trump. Het zegt vooral iets over degenen die hem nog steeds steunen. Acosta’s politieke carrière lijkt in elk geval wel voorbij. Het is vreemd hoe dat heel veel mensen gebeurt die zich met Trump associëren (alhoewel dat hier niet de directe oorzaak was), maar dat Trump zelf vooralsnog onaantastbaar lijkt. Hem wordt nooit iets kwalijk genomen door zijn aanhang.

(Foto: By James McNellis from Washington, DC, United States – Make America Great Again, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55329878)