6 gedachten over “Minimumloon kind van de rekening”

 1. Laat de mensen die dat zeggen maar eens lekker 5 jaar lang van het minimumloon leven. Uiteraard geven ze dan eerst al hun spaargeld en de opbrengst van de verkoop van hun huis aan liefdadigheid, maken ze geen gebruik van giften van familie en vrienden en geven ze hun netwerk op.

  Laat na die 5 jaar dan eens weten hoe veel lager het minimum loon kan.

 2. Marcel van Dam wees er een paar jaar geleden ook al op dat het bestaansminimum niet is gestegen in de afgelopen 20 jaar maar de minimum bestaanskosten wel. De armen worden dus aantoonbaar armer. De rijken telkens rijker aldus de meest recente Quote 500.

 3. Onthullend: prijs van 15 jaar geleden in guldens is nu zelfde prijs in euro’s geworden, dus minmaal verdubbeld, of nog (veel) hoger; of het nu om bloemkolen of huizen gaat. ‘Het minimumloon voor het jaar 1996 werd vastgesteld op ƒ 2.184 per maand. Zou dat loon zich in vijftien jaar hebben verdubbeld? Nee, dat is niet het geval. Sinds 1 juli 2010 is het wettelijk minimumloon € 1.416’.
  En daar kan best nog wel verder op worden gekort, of de banen worden uitgekleed.

 4. Zalm heeft de Gulden opzettelijk te laag in de Eurokoers berekend. De VVD heeft daarmee de meest grootschalige salarisverlaging ooit ingevoerd. Daar kwam de zogenaamde Euroinflatie vandaan. Dat was gewoon opzet.

 5. @andreas:
  Het minimumloon is de afgelopen 20 jaar met een krappe 45% gestegen. Dat loopt eigenlijk vrij redelijk in de pas met de inflatie. Het loopt wel ietsje achter maar niet heel veel. En vergis je niet, ook in 1990 was het zeker geen vetpot met een minimuminkomen.

  Helaas is het wel zo dat puur afgaan op de inflatie niet helemaal eerlijk is. In 1990 hadden we wel internet maar nog geen web. Vrijwel niemand gebruikte dat internet dat voornamelijk gebruikt werd voor mail en nieuwsgroepen. Nu hebben wel een web, en dat is zo ingeburgerd dat je bijna verplicht bent om erop aangesloten te zijn. En zo zijn er nog wel wat meer voorbeelden van nieuwe kosten die allemaal best in de pas lopen met die inflatie, maar wat gewoon extra, nieuwe, kosten zijn.

  Hoe dan ook, minimumloon in 1990 was al bijzonder karig, beter is het zeker niet geworden. Ik denk niet dat het verstandig is om nog meer mensen onder de armoedegrens te dwingen.

Reacties zijn gesloten.