Massamoordenaar Stephen Paddock bezat enorm arsenaal aan vuurwapens

Het aantal doden bij de massamoord/aanslag (doorstrepen wat niet gewenst is) in Las Vegas is inmiddels opgelopen tot 59. Over de dader, Stephen Paddock, is inmiddels iets meer bekend. Zijn motief is de politie echter nog steeds een raadsel. De daad werd gisteren opgeëist door ISIS, maar die claim wordt door weinigen serieus genomen. Eerder dit jaar maakte ISIS zichzelf belachelijk door een moordpartij in een Filipijns casino op te eisen. Later bleek dat de dader een gestoorde gokker was.

De politie vond in de hotelkamer van waaruit Paddock het vuur opende niet minder dan 17 vuurwapens, waaronder naar verluid enkele volledig automatische wapens (wapens waarbij je de trekker maar één keer over hoeft te halen om meerdere schoten te lossen). Bij een huiszoeking in Paddock’s woning in Mesquite werden nog eens 19 vuurwapens aangetroffen. In Paddock’s auto werd bovendien nog materiaal gevonden waarmee bommen vervaardigd kunnen worden. Hoe hij de hand heeft kunnen leggen op dit arsenaal is niet duidelijk.

Paddock zélf was een rustige man die weinig contact had met zijn buren. Hij was gepensioneerd en zat er warmpjes bij. Paddock mocht graag gokken en was een fan van countrymuziek. Zoals altijd bij serie/massamoordenaars is iedereen die hem kent volstrekt verbijsterd. Volgens zijn broer was Paddock absoluut geen gun freak. Van enige politieke affiliatie schijnt geen sprake te zijn. De her en der circulerende berichten dat hij relaties zou onderhouden met milities, zijn pertinent onjuist.