Lodewijk Asscher kan beter de VVD onder de loupe nemen

Gisteren nog over gehad: in de verknipte en evenzo vunzige logica van sommigen is kritiek op de politiek van Israël hetzelfde als ‘jodenhaat’ oftewel antisemitisme.
Staatsgrepen- en oorlogsuitbater (en racist) Frans Timmermans verklaarde onlangs in ‘Buitenhof’ dat kritiek op genocide-staat Israël wat hem betreft gelijk staat aan antisemitisme.
De minister van schedelmeetzaken in Bruin II Lodewijk Asscher die er blijk van gegeven heeft ontzettend tuk te zijn op het Marokkaanse en Turkse medemensen te criminaliseren (want waarom anders telkens maar weer komen met het inmiddels grijs gedraaide plaatje over ‘onderzoek naar antisemitisme onder Turkse jongeren’ en nooit bijvoorbeeld met een onderzoek onder VVD’ers in hoeverre onder hen nazi-ideeën bon ton zijn?) liet een ‘onderzoek’ doen naar de ideeën onder Turkse jongeren over Israël en joden.
Alleen…de vraagstelling klopt niet helemaal en stuurt al in een bepaalde richting.
Want hoe moet je in hemelsnaam onderstaande vraag beantwoorden?

(screenshot eigen archief)
(screenshot eigen archief)

‘Israël’ en ‘Joden’ zijn niet één en hetzelfde. En je kunt een kind uitleggen dat wanneer je kritiek hebt op de misdadige politiek van de Israëlische regering met zijn ministers die openlijk pleiten voor het uitroeien van alle Palestijnen, dit geenszins automatisch betekent dat je joden zou haten. Immers: kritiek op de moorddadige drone-aanvallen door de Obama-regering is ook geenszins haat jegens Amerikanen.
Bovendien: is ‘Israël’ slechts het Israél van Netanyahu en zijn bende? Er bestaat volgens mij ook nog een hele grote groep mensen in Israël die oprecht van hun land houden maar terecht gruwen van wat de regering in hun naam aanricht. Miscchien zijn zij wel – als je het zo kunt noemen – het ware, het vredelievende Israël. Laten we het hopen en hopen dat dát Israël uiteindelijk zal prevaleren boven de bende die ware antisemieten als Netanyahu en hun apologeten hier ervan wensen te maken.
Met andere woorden: het in één adem noemen van een bepaalde groep mensen die als gemeenschappelijks hebben hun religie en een staat met zijn politieke en militaire apparaat, riekt naar manipulatie en propaganda. Naar het wensen van een bepaalde uitkomst….

Maar misschien kreeg Asscher in plaats van de vragen zelf te bedenken voor zijn propagandatruukje ze wel aangeleverd uit Israël dat steeds meer – zo het dat al niet is – op een fascistische dictatuur begint te lijken en waar kritiek op de staat Israël binnenkort strafbaar is.
Trouwens, het lijkt erop dat Asscher met zijn ‘onderzoek’ in zijn maag zit want hoe graag of ie het wellicht ook wil (en imho wil hij dat niets liever) lijkt het me toch lastig ‘niet zo positief’ als zijnde ‘jodenhaat’ verkopen. Ofschoon je in dit rare land nergens meer van op hoeft te kijken.
Alle goden die je maar kunt bedenken verhoeden het maar als die Israëlische ministers die graag zien dat de Palestijnen uitgeroeid worden ooit hun zin krijgen, zou ik niet graag in de schoenen staan van Lodewijk Asscher of Frans Timmermans…
En dat van die VVD’ers eens onder een vergrootglas leggen lijkt me helemaal nog niet zo’n gek idee.

1 gedachte over “Lodewijk Asscher kan beter de VVD onder de loupe nemen”

  1. Pingback: Met De Graaff, Facebook en … Asscher op naar de volgende genocide in Europa | Krapuul

Reacties zijn gesloten.