Leugens, propaganda en begrip voor nazi’s heten ‘neutraal nieuws’

De NOS. ’t Blijft een raar geheel, die omroepstichting waar kennis niet vereist is en naar ’t lijkt zelfs ongewenst is.
Kennelijk, maar dat is een hypothese van ondergetekende, gaat het niet zo goed met de nationale propaganda stichting dat ik eerder hier een verlengstuk heb genoemd van het nazi-blog van Bert-‘rifapen’-Brussen.
Vanwege het simpele feit dat de NOS kritiekloos alle ruimte geeft aan oorlogsstokers van het slag Buma en de overige ranzige types waaronder massamoordverheerlijkers die je ook op dat haatblog aantreft.
Als er ergens volgens de heersende kliek weer eens een oorlog ontketend moet worden (omwille van bijvoorbeeld schaliegas) kun je er van op aan dat de NOS hem klakkeloos aan de man brengt als zijnde goed voor iedereen.

Als fascisten weer eens een aanleiding (lees: smoes) hebben door het lint te gaan kan de NOS het toch niet nalaten eigenlijk te suggereren dat die nazi’s – net als Breivik volgens sommigen – toch kennelijk wel op zijn minst een beetje gelijk hebben.
Als Frans Timmermans een lulverhaal bij mekaar liegt over een trouwring omdat Rusland hoe dan ook de schuld moet krijgen van het neerhalen van een passagiersvliegtuig, brengt de NOS het voor hem de huiskamers in.
Om dat laatste te bereiken schroomt men zelfs niet gewoon ronduit te liegen zoals onder andere blijkt uit de nieuwsuitzending van 8 september j.l..
Wanneer het aan het licht komt dat men gewoon schaamteloos de boel bij elkaar liegt bij de NOS, wordt het afgedaan met ‘niet handig.’

Gerlauff tweet

Het ‘niet handig’ van die kwiebus is in gewone mensentaal toch echt liegen.

Wanneer het leegvissen van de zeeën ter plekke en het leegroven van andere landen of de aanvoer van goedkope troep die middels de Action of de Primark voor een habbekrats onder de tokkies hier te lande gedistribueerd wordt en die vervaardigd is door wegwerpmensen begint te haperen, noemt de NOS dat gewoon in navolging van de reders die uit schaamteloos winstbejag volop meedoen aan de uitbuiting en roof dat haperen eveneens ‘piraterij.
No questions asked met betrekking tot wat arme sloebers voor de kust van Somalië beweegt met gevaar voor eigen leven ik weet niet hoever de zee op te gaan om de confrontatie aan te gaan met immens grote schepen van de EU of de VS.
Hoe het zit met de visstand en dus de bron van voedsel voor de mensen in die regio, de NOS zal het niet vragen.
De reders, de NAVO, de multinationals janken en framen? De NOS jankt en framed gedwee met hen mee.
De hondsdolle CDA-gek Sybrand Buma vindt oorlog in Irak alleen te beperkt? De NOS schrijft het braaf voor hem op met een verwijzing en al naar een nazi-blog.
Propaganda voor oorlog, uitbuiting, roof, moord, het naar de verdommenis helpen van de wereld met alles erop en eraan omwille van de winsten van een enkeling…dát is de wat de NOS als core business heeft. Uiteraard hand in hand met de cultus van persoonsverheerlijking die – zoals we vorig jaar zagen – soms bizarre en groteske vormen aanneemt. In niets te onderscheiden dus van de praktijken die gangbaar zijn in wat men totalitaire staten noemt. Net zo betrouwbaar die NOS als de staatsomroep van Noord-Korea zullen we maar zeggen.

Ik kan nog een hele lange tijd doorgaan (zal ik niet doen, wees gerust) over bijvoorbeeld die roofadel die ons tot kotsens toe vorig jaar weken en maanden door de strot geduwd werd, de propaganda voor de banken en voor appjes die jongeren moeten leren beleggen, lees: moeten opkweken tot onuitstaanbare en van elke vorm van empathie gespeende etterbakken voor wie geld het hoogste doel in het leven moet zijn want die kutmentaliteit is weer goed voor de banken.

Ik zei het al: wellicht dat het niet zo goed gaat met het nationale leugenkanaal en misschien is dat de reden dat het louche (oepss) imago van die kliek ietwat opgevijzeld moet worden door het met veel tromgeroffel publiceren van een heus rapport waaraan hele gewichtige dames en heren van de overheid blijkbaar heel lang hebben zitten te schrijven. Het volledige verhaal van die mensen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (ik wist niet dat het hemeltergende geklooi van Bruin II en de voorgangers ervan op iets wetenschappelijks gestoeld was) en het Sociaal en Cultureel Planbureau vindt u eveneens als u de bovenstaande link aanklikt.
Maar goed, die gewichtige dames en heren van die evenzo gewichtige instituten noemen propaganda en leugens met een idiote term ‘neutraal nieuws.’

Weet u dat ook weer als u weer een oorlog wordt aangepraat ter ‘verdediging van de westerse samenleving’ waarvan sommigen tot ergernis van de NOS en haar meesters de euvele moed hebben het evangelie ervan in twijfel te trekken:

2014-10-27 ze hebben een punt

Dan toch liever begrip voor nazi’s onder de noemer ‘neutraal nieuws.’

3 gedachten over “Leugens, propaganda en begrip voor nazi’s heten ‘neutraal nieuws’”

  1. Pingback: KuKlux-land: Rassismus über Alles und Ordnung um jeden Preis | Krapuul

  2. Pingback: Duitsers willen wél de werkelijkheid weten | Krapuul

  3. Pingback: NOS: aanmatigend en lachwekkend | Krapuul

Reacties zijn gesloten.