Lachen om genocide is misdadig!

van der Staaij en Wilders

’t Was een vreemd gezicht: de één staat bekend als een rokkenjager als ik me niet vergis en de ander als alles behalve. De godvrezende christen te gast bij die losbandige, linkse VARA. Nou weet ik ook wel dat de VARA net zo links is als de PvdA van Asscher en de VVD maar het beeld op de Veluwe is natuurlijk nog steeds dat van die rooien waar je je verre van moet houden.

Maar goed Kees van der Staaij was te gast bij Jeroen Pauw naar aanleiding van iets over ‘vreemdgaan’, ‘buiten de pot piesen’, het stiekem of niet stiekem met een ander dan de partner wiens handtekening naast dat van jezelf op een velletje papier van de burgerlijke stand staat het bed in duiken en een relatie hebben. Met je eigen partner het bed induiken voor alleen de lol is al bedenkelijk in de wereld van Kees van der Staaij maar met een ander kan natuurlijk helemaal niet. Daar moet hoognodig iets tegen gedaan worden. Dat schreeuwt om een heilige oorlog tegen losbandigheid. Zoiets.

Wel, ik vind dat de overheid niets te maken heeft met hoe mensen hun leven willen vorm geven. Dat is een zaak van ieder persoonlijk en van zoals dat heet ‘mutual consent.’ En ik vind het al helemaal niks als Kees van der Staaij zich met mijn of wiens leven ook bemoeit. Maar hij heeft wel het recht zijn opvattingen erover te uiten en – want daar ging het over – te proberen zijn ideeën via billboards te verspreiden. Wat mij betreft loopt ie zelf elke zaterdagmiddag de winkelstraten van dit land op en neer met een sandwichboard met zijn (imho van de pot gerukte) boodschap.

Kees van der Staaij had het over ’trouw’ en dat kan hem zeer zeker niet ontzegd worden. Hij is trouw aan zijn politieke vriend en verdachte in een haatzaaiproces Geert W. met wie hij al jaren heel goed kan opschieten ondanks of (veel waarschijnlijker) juist vanwege de laatste zijn gejoel over deporteren, in de knieën schieten en ‘minder, minder, minder.’ Herinnert u zich trouwens nog de ‘plichtmatige verontwaardiging’ deze week een jaar geleden van zovelen? Moet u ze vandaag de dag eens horen. Vooral Rutte: een jaar geleden theatraal in het jeugdjournaal om terecht angstig geworden kinderen gerust te stellen (waarbij het er dik bovenop lag dat met dat ranzige optreden niet het belang van die bange kinderen zozeer centraal stond maar dat van hemzelf. Over kindermisbruik gesproken zeg) en nu wenst hij mensen dood op de slachtvelden van Syrië en discriminatie en racisme zijn in zijn verknipte optiek verschijnselen die er nou eenmaal bij horen: “Niet zeuren lul! Gewoon mee lachen, gieren en joelen…hi ha ho! Zwarte Piet is nou eenmaal zwart ha ha ha ha!”

Over Rutte gesproken: minister Bussemaker was op één of andere conferentie over ‘radicaliseren’ in Frankrijk waar de Charlies met het sluiten van diverse internetsites nu even wat minder Charlie zijn. Mij lijkt het toe dat er op het Binnenhof meer dan voldoende studiemateriaal aanwezig is in de vorm van radicaliserende politici (binnen en buiten de coalitie) om het de moeite waard te maken al die conferentie-hotemetoten naar Den Haag te halen.

Maar goed, ik dwaal af. Kees van der Staaij is ook uiteraard ook heel trouw aan zijn Israëlische vrienden. De genocide-plegers van Gaza. De suggestie van Leon de Winter in 2012 genocide te plegen op de bewoners van Gaza waar Van der Staaij zo hartelijk en instemmend om moest lachen kwam gisteren niet aan de orde bij Pauw. Zijn ook maar Palestijnen en genocide moet je plegen en niet teveel over praten zal het credo wel zijn van Van der Staaij en zijn Israëlische vrienden.

Maar als Kees van der Staaij het recht heeft hele grote billboards te plaatsen met vrij vertaald de boodschap dat vreemdgaan kut is, heb ik het recht om dergelijke borden te plaatsen met als achtergrond een levensgroot portret van de gereformeerde polder-ayatollah met daaroverheen de tekst: ‘Lachen om genocide is misdadig!’ Dat is de boodschap waarvan ik vind dat die meer benadrukt moet worden, die aanmoediging verdient en vereist.

Kortom: het leek me dat de zendtijd gisteren wel gebruikt had kunnen worden om een belangrijker onderwerp eens uitvoerig te bespreken.
Van der Staaij en Pauw aan één tafel: twee xenofoben bij elkaar en dat was nou weer niet zo vreemd.

1 gedachte over “Lachen om genocide is misdadig!”

  1. Pingback: De gemankeerden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.