Laatste eer bewijzen aan Mandela ’te duur’ voor Netanyahu

Benjamin Netanyahu en Shimon Peres zijn in zekere zin toch nog oprecht. De Israëlische premier respectievelijk president gaan niet naar de uitvaart van Nelson Mandela. Ze tonen waar ze politiek staan.

Israël is tot het uiterste een trouwe bondgenoot geweest van het Apartheidsregime. Pas toen de Verenigde Staten dreigden met sancties tegen de joodse staat werd de steun aan Pretoria gestaakt. (Joop)

De officiële opgegeven reden voor het wegblijven zijn de hoge kosten voor transport en beveiliging.

12 gedachten over “Laatste eer bewijzen aan Mandela ’te duur’ voor Netanyahu”

  1. Als Wilders premier was geweest had zijn goebels Bosma hem ook verboden te gaan. Valt me mee dat de hiltlergroeters niet tegen Trutte in het geweer komen.

  2. Rechts wil geen vrede…. Andermaal het bewijs. Wat u niet wil dat u geschied doe dat ook een ander niet. Is rechts onbekend…

  3. Wat was ook alweer een van de vooroordelen tegenover joden? Iets met geld?

    Ja, dat is gemeen sarcasme, maar waarom zijn die lui dan niet gewoon eerlijk en melden dat ze terugverlangen naar de tijden van Pik Btha en de zijnen.

  4. En Joop blijft natuurlijk stelselmatig “israel””de Joodse staat “noemen …

  5. @Al Bakrastani, goed opgemerkt. En dat laat precies zien waar het genocideverheerlijkers-blog JOOP.nl politiek staat.

  6. Ook leuk: was net op de site Joop.nl. Daar vond ik een post van een zelfbenoemde Academische PVVér.:) Hij vond het logisch dat Netanyahu niet ging. Te duur. Israel/PVV, “DIKKE VRINDEN”. Maar nu, Het voorlopige zes Landen akkoord met Iran. Israel niet blij, beetje buitenspel. Niet vergeten ontmoeting paar jaar geleden Sarkozy-Obama. Sarcobama hadden ff niet door dat er nog een Microfoon openstond. Sarkozy. “Had vanochtend Netanyahu aan de telefoon voor het wekelijks?/maandelijks? overleg. Wat heb ik een hekel aan die vent zeg”. Obama” jaha, jij hebt wekelijks/maandelijks met hem te doen, maar ik heb dagelijks met hem te maken en een schouderklipje van troost voor Sarkozy. Vele wereldleiders en ex wereldleiders zullen aanwezig zijn bij de herdenking. Denkt deze Ac. PVVér nou echt dat er in de kantlijn van deze herdenking niet vele zaken doorgesproken zullen worden. En iedereen is blij want vervelende Benjamin komt niet. Bij het zes Landen overleg buitenspel en nu ZET Benjamin Israel buitenspel. Net zoals de PVV zichzelf buitenspel heeft gezet na het vorige Voorjaarsoverleg. Hulde. Leuker kunnen we het niet maken.

  7. Trouwens, goed dat dat schorem wegblijft, is één stel misdadige huichelaars minder. Obama en de hihaho-premier kunnen ook thuisblijven.

  8. Netanyahu is de opmerking van Mandela van jaren geleden niet vergeten. Mandela noemde Israel een Apartheidsstaat met dezelfde vernerende en discriminerende trekken als het Apartheidsregime van Hendrik Verwoerd.Bibi heeft een olifantsgeheugen.

Reacties zijn gesloten.