Krapuul Newsroom 25-jan-2011

Straks heeft Wilders niks meer te zeuren – Grensverleggend denken? – Hannie van Leeuwen lijstduwer CDA in Zuid-Holland – Nieuwe stelling van de dag van de Telegraaf – GeenStijl in de problemen? – VVD Den Haag laat zijn ware gezicht zien – Afghanistan: Gaat GroenLinks nee zeggen? – De horken van Den Haag – Kunduz, wespennest waar wij onze hand in moeten steken? – Hoe onveilig is Nederland? – Nieuwe van Thomas von der Dunk!


– A V O N D – E D I T I E –


#A2 Als die revoluties lukken heeft Wilders (PVV) straks niks meer te zeuren
In Egypte zijn de demonstratie’s in volle gang.

Geïnspireerd door de gebeurtenissen in Tunesië zijn duizenden Egyptenaren de straat op gegaan om te demonstreren tegen de overheid. Voor het parlementsgebouw zijn duizenden demonstranten bijeengekomen.

Volg hier de live stream.


#A1 Grensverleggend denken?
Zullen ze zelf wel vinden 😀


– M I D D A G – E D I T I E –


#M6 Hannie van Leeuwen lijstduwer CDA in Zuid-Holland
Hannie heeft eerder laten weten niets meer voor het CDA te willen doen of betekenen. Waarom zou ze dan nu toch lijstduwer worden? Toch een CDA hart? Of, hoop van mezelf, is CDA Zuid-Holland tegen dit kabinet? Nah, dat zal wel niet.


#M5 Stelling Telegraaf: Hoofddoekkwestie misstap van Brinkman
Ja we hebben er weer een waar we wat gezond verstand kunnen laten horen! Dus reageren maar!


#M4 GeenStijl in de problemen?
Tja, weet wat je op internet zet. Volgens mij is het verboden om als je een prive-persoon* filmt of fotografeert dat op internet te zetten zonder toestemming. Maar hoor het graag als dat niet zo is. Maar GeenStijl heeft denk ik een probleem. Ben benieuwd hoe het af gaat lopen. Ach ja, Al Capone is ook achter de tralies gekomen voor belastingfraude, soms komt zoiets uit een geheel onverwachte hoek. * dit in tegenstelling tot een persoon in een openbare functie die in die hoedanigheid is gefilmd of gefotografeerd.


#M3 VVD Den Haag laat zijn ware gezicht zien
Ach ja, verkiezingen komen er aan en dan ga je gewoon na-apen. PVV roept rare dingen, dus kun je als VVD niet achter blijven. Ben blij dat het nog steeds twee partijen zijn, anders zouden ze wel erg groot worden als partij, die rare mensen.

Ik wil dus geen cultuurles en stimulering van gemeenschapsgevoel meer.

Nee vooral dat laatste kunnen we absoluur niet hebben, stel je voor zeg. Iedereen moet maar zijn eigen broek ophouden! Afgezakte broek is eigen keuze!

Dit bericht de Telegraaf erover, vergelijk even met het stuk van het NRC 😥


#M2 Afghanistan: Gaat GroenLinks nee zeggen?
Nou, daar zijn ze weer een stapje dichterbij gekomen na gisteren.


#M1 De horken van Den Haag
Ja, ja, de horkerigheid van Nederland wordt hier even perfect beschreven. Arnold Karskens was gisteren uitgenodigd door de Tweede Kamer om te komen vertellen wat hij vond van de mogelijke nieuwe missie naar Kunduz. Nou, lees hoe een gast in Nederland behandeld wordt door het dienend personeel. Lijken zo weggelopen uit de Amsterdamse horeca. Verhuftering is gewoon en wordt getolereerd, maar ja wat wil je met zo’n kabinet en een partij als de PVV? Slecht voorbeeld doet slecht volgen, toch? (zit me hier plaatsvervangend te schamen)


– O C H T E N D – E D I T I E –


#O3 Kunduz, wespennest waar wij onze hand in moeten steken?
De politie is corrupt en een warlord zwaait er de scepter. Daar komt het op neer in Kunduz en daar moeten wij onze mensen naar toe sturen? Alleen maar om de regering een wit voetje bij de VN en de VS te laten halen? Lekker van achter je bureau beslissen over mensenlevens? Ik hoop dat ze heeeeel slecht slapen!
De Duitsers zijn er ook niet erg enthousiast over dat ze daar zitten, getuige de cables die gepubliceerd zijn. Dus eh, D66 en GroenLinks, zeg alsjeblieft NEE!


#O2 Hoe onveilig is Nederland?
Ik zou zeggen, niet! Natuurlijk zijn er aandachtsgebieden, maar die hou je altijd, maar in het algemeen is Nederland een veilig land. Alleen de bewoners, daar is wat mis mee. Die voelen zich onveilig en hoe komt dat nou toch? Ik kan me dat voorstellen als je een keer bent aangevallen, dat je dan angst hebt. Maar er zijn mensen die nooit iets is overkomen en die heel erg bang zijn. Hoe komt dat toch? Nou misschien dat ze de Telegraaf lezen? Want man, man, man, sinds ik daar kom voor Krapuul snap ik waarom er mensen zijn die zo bang zijn. Het is een pure angstkrant. Als je dan ook nog naar programma’s als Opsporing verzocht kijkt en meer van dat soort programma’s (zijn die er trouwens?), ja dan wordt de angst er goed ingeramd. Plus de overheid heeft er baat bij dat de burger angstig is, want dan kunnen ze lekker repressieve maatregelen nemen. Daar schiet de bange burger helemaal niks mee op, het neemt de angst niet weg. Dus bange burgers kijk eens om je heen, echt kijken en zie wat er is en gebeurt, wees niet bang, want mocht er echt gevaar dreigen dan wordt dat gezien en geroken.
Ik woon in Rotterdam en ga zometeen gewoon nog alleen de hond (klein formaat en oud) uitlaten, het is bijna 2 uur in de nacht. Niks onveiligs aan.


#O1 De verloerdering van Europa
Weer een hele mooie column van Thomas von der Dunk, de laatste der Mohicanen die nog strijd tegen rechts en de verloedering. De rest van zijn eh, geachte collegae lopen achter de rattenvangers aan, diep buigend of het zo wel goed is. Maaaaaaar Thomas niet!


‘Krapuul Newsroom’ is een dagelijkse draad met korte berichtjes, nieuwtjes en links voornamelijk samengesteld door Keira en soms aangevuld door jvdheuvel. Tips kunt u in de commentaarsectie zetten, of nog mooier, schrijf zelf een mooi blog- of nieuwsbericht, via ons Open Podium.

14 gedachten over “Krapuul Newsroom 25-jan-2011”

 1. #M5: Done! 😎

  Voor de twijfelaars: je hoeft hier geen email-adres etc door te geven: gewoon wat dingetjes aanklikken, 1x vrijblijvend een korte mening typen en klaar! (Kan nog tot 15:30.)

 2. @4: Net even gekeken (speciaal voor jou; als ik veel ziekenhuistoestanden heb, staat “mail” erg laag op de prioriteitenlijst), maar er valt over de PVV-plannen voor heropening van Dodewaard alleen te zeggen dat het totale nonsens is, wat zelfs door Verhagen al is bevestigd.

  De centrale is gesloten omdat hij te klein was om nog rendabel te zijn (58 MW; Borssele is bijvoorbeeld 485 MW) en het gedeelte dat nog overeind staat moet nog 40 jaar op afbraak wachten i.v.m. radioactiviteit. Dat kún je dus niet eens meer heropenen, tenzij je “Gelderland Gloeit!” een handige verkiezingsslogan vindt. :mrgreen:

  Zelfs Wiki heeft maar een heel kort artikel over Dodewaard: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerncentrale_Dodewaard (die konden er dus ook niet veel meer van maken)

  *zet toch op to-do lijstje: ergens dit jaar iets schrijven over kernenergie*

 3. @A2
  Naar mijn weten is er niemand bij de Wildersclub die enig benul heeft van de Arabische wereld en de geschiedenis ervan.
  Het bijzondere van de demonstrateis in Egypte is dat zij – net als in Tunesië – door een breed front van “oppositiepartijen” (oppositie wordt eenvoudig wegezuiverd uit de uitslagen, evenals inTunesië – wordt gedragen: van Arabische nationalisten tot en met islamisten.
  Het gerucht gaat al dat de erfopvolger van Moebarak is gevlucht. Als het eens waar kon wezen….

 4. #10 leuke stellyng, maar yk geloof nyet dat Hero verlangt mensen te plezyeren. hyj kyjkt de kunst af van de voorman, maar mist de fynesse.

 5. @Keira, ik wens voor al deze mensen uit de peiling dat heer Drinkman uiteindelijk Nederlands Premier wordt en vanuit de plaatselijke kroeg met harde bezopen hand gaat regeren. Dan komt puntje bij paaltje.

Reacties zijn gesloten.